Giresun İl Genel Meclisi'nde Süre Krizi - Son Dakika
Yerel

Giresun İl Genel Meclisi'nde Süre Krizi

Giresun İl Genel Meclisi\'nde Süre Krizi

Giresun İl Genel Meclisi'nde 2011 yılının faaliyet raporunun görüşüldüğü Mart ayının son oturumunda CHP'li grup ile Meclis Başkanı arasında konuşmada süre krizi yaşandı.

09.03.2012 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun İl Genel Meclisi'nde 2011 yılının faaliyet raporunun görüşüldüğü Mart ayının son oturumunda CHP'li grup ile Meclis Başkanı arasında konuşmada süre krizi yaşandı.

Başkan Vekili Şükrü Kahraman başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi'nin Mart ayı son oturumunda İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, 2011 yılı faaliyet raporunu meclise sundu.

Faaliyet raporu hakkında konuşma yapan il Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, "Hepimiz bu görevlere hizmet vermek için geldik. Ben ve ekip arkadaşlarım sizlerin vereceği destek ile bu kurumu daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Polemikten uzak sağduyulu bir ortam da çalışmalıyız. İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi'nin emrindedir biz bir bütünüz ve bütün olmaya devam edeceğiz " dedi.

MHP İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Yüksel, faaliyet raporunda sunuş bölümünün yazılmadığına dikkat çekerek, Meclise gelmeden önce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri'nin ve Valiliğin onaylaması gereken raporun onaylanmadığını eleştirdi.

Kürsüye çıkarak 2011 yılı faaliyet raporunu eleştiren CHP Grup Başkanvekili Mustafa Ömer Yılmaz'ın Meclis Başkan Vekili Şükrü Kahraman tarafından konuşma süresinin bittiğini ifade edilerek sözünün kesilmesi üzerine sert diyaloglar yaşandı. Konuşma süresinin yeterince verilmediğini ileri süren CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz, " Konuşma süresi 20 dakika olur. Siz bana beş dakika veriyorsunuz. Bu yanlıştır, buna hakkınız yok" tepkileri üzerine Meclis Başkanlığı kürsüsünden inen Meclis Başkanı Şükrü Karaman, CHP'li Grup Başkan Vekili'nin konuşma kürsüsünden koluna girerek uzaklaştırdı ve oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Verilen aranın ardından devam edilen oturumda 2011 yılı faaliyet raporu CHP'li Meclis üyelerinin red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun İl Genel Meclisi'nde Süre Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement