Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Giresun Valisi Ali Dursun Ali Şahin, gelecek yıldan itibaren belgeli eleman çalıştırmayan işyerlerine cezai işlem uygulanacağını söyledi.

01.11.2011 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valisi Ali Dursun Ali Şahin, gelecek yıldan itibaren belgeli eleman çalıştırmayan işyerlerine cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Şahin, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında, tüm sektörlerde kalifiye elemanların ve istihdamının artırılması için azami gayretin gösterilmesi gerektiğini, bu konuda kaynak sıkıntısı çekilmemesi için her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

İşgücü yetiştirme kurslarına ağırlık verilmesini isteyen ve 1 Ocak 2012 tarihinden itibarıyla belgesi olmayanın hiçbir işte çalışamayacağına dikkati çeken Vali Şahin, "Başta lokantalar, turizm işletmeleri ve buna benzer firmalar olmak üzere bütün sektörlerde çalışan personellere, aşçısından, garsonuna kadar her türlü işte belge zorunluluğu getirildi. Gelecek yıldan itibaren belgeli eleman çalıştırmayan işyerlerine cezai işlemde uygulanacak" dedi.

Vali Şahin, bu tür işletmelerin biran önce personellerini çalıştıkları alanda meslek edindirme kurslarına göndermeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Gelecek yıl Aksu'dan Güre'ye kadar olan sahil kesimindeki kamu kurum ve kuruluşlarına doğalgaz verilmesi planlanıyor. Meslek edindirme kursları çerçevesinde açılacak olan doğalgaz iç tesisatçılığı kurslarının da yeterli sayıda ve ihtiyaca cevap verecek düzeyde açılmalıdır. Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü'nün bazı kamu kurumları ile yaptığı işbirliği çerçevesinde ağaçlandırma, kamusal alt üst yapı, park yapımı, çevre temizliği ve düzenlemesi gibi toplam 32 ayrı programda toplam 801 kişi istihdam edildi. Eylül ayında başlayan ve Aralık sonu itibariyle sona erecek olan bu programlara toplam 2 milyon 177 bin lira kaynak aktarıldı."

Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Kazım Elmalı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Mehmet Emür, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, İŞKUR Giresun İl Müdürü Cavit Cansız ve İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Zeki Ardahanlıoğlu ile sivil toplum ve meslek odası temsilcileri katıldı.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement