Giresun Özel Ada Hastanesi Yönetiminden Savunma - Son Dakika
Yerel

Giresun Özel Ada Hastanesi Yönetiminden Savunma

Giresun Özel Ada Hastanesi Yönetiminden Savunma

Giresun Özel Ada Hastanesi Başhekimi Dr.

05.12.2013 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Özel Ada Hastanesi Başhekimi Dr. Cenap Damcı, sosyal medya üzerinden ve bazı yerel gazeteler üzerinde hastaneye yönelik asılsız iddialarla karalama kampanyası yapıldığını ileri sürdü.

Hastane Başhekimi Dr. Cenap Damcı, Giresun Özel Ada Hastanesi'nin, 'yeni bir özel hastane yapımını engellediği, Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir'in görevden alınmasını sağladığı' gibi 'asılsız ve çirkin iftiralarla' sağlıkta ilkleri başarmış olan bir kurumun asla karalanamayacağını ifade etti. Giresun'a ve hatta Karadeniz Bölgesi'ne sağlık hizmeti vermede adından övgüyle bahsedilen bir hastane olduklarını belirten Başhekim Dr. Damcı, "Giresun'a yapılmak istenilen üçüncü bir özel hastane sorunu arazi sorunudur. Bunun da muhatabı hastanemiz değil, belediye ve valiliktir. Çünkü hastane yapılması gündeme gelen söz konusu arazi belediye ait bir arsadır. Burası belediye meclis üyesine, belediye kanununa aykırı olarak tahsis edildiği için Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucu mahkeme kararıyla arazi tahsisi iptal edilmiştir. Daha öncesinde ise aynı arsanın şehirlerarası otobüs terminali ve petrol istasyonu olarak değiştirilmesi hususunda Giresun Valiliği tarafından Ordu İdare Mahkemesi'ne dava açılmıştır. Dava eş değer alan sağlanması koşullarına aykırı olduğu, değişikliğin şehircilik ilkeleriyle planlama esaslarına uygun olmadığının anlaşılmıştır" dedi.

Özel Ada Hastanesi'yle ilgili Sağlık İl Müdürü Dr. Cengiz Cindemir'in görevden alınmasına ilişkin iddiaların da asılsız olduğunu öne süren Başhekim Dr. Cenap Damcı, "Bu konu tamamen asılsız ve hayal ürünü, hiçbir dayanağı olmayan, dedikodu mahiyetinde iddialardır. Dr. Cengiz Cindemir, böyle bir olayın söz konusu olamayacağını zaten beyan etmiştir. Hastanemiz Karadeniz Bölgesi'nde kurulduğu günden beridir sağlıkta birçok ilkleri gerçekleştirmiştir. Birçok üniversite hastanelerinde yapılabilecek sağlık hizmetlerini sunmuştur. Bunun yanı sıra da hiçbir usulsüzlüğe girmemiş sicili temiz kuruluştur. Ancak nasılsa acilde ilaç kullanımı usulsüzlüğü iddia edilmektedir. Hastanemizin faturaları aylık olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından rutin olarak incelenmektedir. Yine hastanemizin Sağlık Müdürlüğü tarafından 6 aylık dönemlerde rutin denetimleri yapılmaktadır. Hastanemiz bölgede 5 yıldır hizmet vermektedir. Bu süreçte acil serviste 250 bin hastaya sağlık hizmeti sunulmuştur. Buna karşılık olarak da 570 bin TL ilaç bedeli SGK'ya fatura edilmiştir. Hasta başına 2 TL civarında ilaç kullanılması söz konusudur. 5 yılda toplam fatura edilen ilaç bedeli 570 bin TL'dir. Ancak hastanemizde 6 milyon TL'lik usulsüzlüğünden bahsetmek akla ziyandır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Özel Ada Hastanesi Yönetiminden Savunma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement