Giresun'un Tabiat Parkları ve Yaylalarında Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Giresun'un Tabiat Parkları ve Yaylalarında Bayram Yoğunluğu

Giresun'un tabiat parkları, Mavi Göl ile yaylalarda, Kurban Bayramı ve tatili sürecinde turizm hareketliliği yaşanıyor.

03.09.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un tabiat parkları, Mavi Göl ile yaylalarda, Kurban Bayramı ve tatili sürecinde turizm hareketliliği yaşanıyor.

Yerli ve yabancı turistler, yörede bulunan tabiat parkları, Mavi Göl ile yaylalara yoğun ilgi gösteriyor.

Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylalar diyarı olan bölgenin Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması nedeniyle bu yaz döneminin en hareketli günlerini yaşadığını söyledi.

Kuzalan Tabiat Parkı'nın yanı sıra Mavi Göl ile Kulakkaya ve Bektaş yaylalarına tatil sürecince binlerce yerli ve yabancı turistin geldiğini aktaran Önal, "Bölge, turizm yaz döneminin en hareketli günlerini yaşıyor. 10 günlük bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra gurbetçiler turistik mekanlara büyük ilgi gösteriyor. Bu yaz döneminin en hareketli günleri yaşanıyor bölgede. Her gün onlarca tur firmalarına ait otobüsler buralara geliyor." dedi.

Bölge turizminin hızla geliştiğini, hedeflerinin tanıtıma ağırlık vererek Giresun'u Türkiye'nin turizm merkezlerinden birisi haline getirmek olduğunu aktaran Önal, şöyle konuştu:

"Cennetten bir köşe olan yaylalarımız ve tabiat parklarımız hızla tanınıyor. Her geçen yıl gelen turist sayısı hızla artmakta. Alt yapı eksiklerini hızla gidermenin yanı sıra tanıtıma daha fazla ağırlık vererek Giresun'un turizmden hakettiği payı alması için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz."

Giresun'a tatilini geçirmek için gelen İbrahim Aslan ise Kuzalan Tabiat Parkı ile Mavi Göl'e ilk kez geldiğini ve hayran kaldığını söyleyerek, "Çok güzel yerler. Hayran kaldım. Gelecek dönemlerde yine geleceğim." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun'un Tabiat Parkları ve Yaylalarında Bayram Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement