Giresun Üniversitesi'nde Basın Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesi'nde Basın Toplantısı Yapıldı

Giresun Üniversitesi\'nde Basın Toplantısı Yapıldı

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, Merkez Rektörlük Binası toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek Üniversiteyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

06.09.2013 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahir KadakalL, Prof. Dr. Ahmet Ergin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültiğin Çavuşoğlu, Genel Sekreter Bünyamin Kaya ile Üniversite Akademik ve İdari Personelleri ve ilimizde görev yapan çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldılar.

Rektör basın toplantısına, Ülkemizin Azerbaycan Büyükelçiliği'nin davetlisi olarak, 20 Eylül 2013 tarihinde Azerbaycan Diplomasi Akademisi'nde "Kafkas İslam Ordusu" konulu konferansta yapacağı konuşmayla ilgili bilgiler vererek ve böyle bir vesileyle Azerbaycan'da bulunmaktan şeref ve onur duyacağını ifade ederek başladı.

Konuşmasına Üniversitemizle ilgili genel bilgiler vererek devam eden Sayın Rektörümüz, Üniversitemizin yüzde 98 oranında tercih edilerek kayıtların hızlı ve sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Rektör bu vesileyle, Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Giresun Belediyesi'ne Üniversitemizi kazanarak, ilimize ilk defa gelen öğrenci ve velilerine iki yıldır yürüttükleri ortak çalışmalarla verdikleri destek için de teşekkür etti.

Uluslararasılaşma yolunda hızla ilerleyen ve bu konuda geçen yıla göre atılım içinde bulunan Üniversitemizin bu yıl YÖK tarafından tanınan yaklaşık 2 bin kontenjanla, Uluslararası öğrenciler tarafından yoğun olarak da tercih edildiğini belirten Sayın Rektörümüz, şu ana kadar bine yakın uluslararası öğrenci başvurusunun gerçekleştiğine de dikkat çekti.

Bu konuda Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Yalçın SARIKAYA, genel bir değerlendirme yaparak ayrıntılı bilgi verdi.

Doç. Dr. Sarıkaya bilgilendirmesinde; "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilk defa Üniversitemize 71 uluslararası öğrenci gelmişti. Bu yıl, bu sayıyı 5 katına çıkarıyoruz. Dün saat 16.00 itibarı ile Üniversitemize yurt dışından başvuru yapan uluslararası öğrenci sayısı 836'dır. Azerbaycan'dan Fransa'ya, Çin'den Fildişi Sahilleri'ne, 36 farklı ülkeden başvuran öğrenciler, en çok Tıp (187 öğrenci), Uluslararası ilişkiler (96 öğrenci), İktisat (78 öğrenci), İşletme (57 öğrenci), Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (47 öğrenci) bölümlerine başvurmuşlardır" dedi.

Bu sözler üzerine Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR, "Bir şehir Üniversitesi olan Giresun Üniversitesi Uluslararası bir Üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bunun yanında Üniversite, asli görevi olan bilimsel faaliyetlerde de bulunmalı ve Türk dilinin, tarihinin, kültürünün ve sanatının tanıtılması amacıyla, canla başla çalışarak dünyanın istifadesine sunmak için çalışmalar da yapmalıdır" dedi.

Kosova temaslarına da değinen Sayın Rektörümüz; "Ben ve beraberimdeki heyet; İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Jale SARMAŞIK ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Yard. Doç. Dr. Şirin DİLLİ ile Kosova'ya yaptığımız ziyarette Sayın Büyükelçi Songül OZAN ile Kosova- Türkiye arasında son yıllarda giderek pekişen eğitim alanındaki işbirlikleri üzerinde görüşme fırsatı bulduk.

Bir Üniversite Rektörü'nün kadın olmasından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Büyükelçi, Giresun Üniversitesi'yle her türlü işbirliğine destek vermekten mutluluk duyacağını belirtti. Bizler de, uluslararası bir üniversite olarak, Balkan coğrafyasında hizmete ve her türlü işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu ifade ettik" diye konuştu.

Kosova temaslarının ayrıntılarıyla ilgili bilgilendirme yapan Dış İlişkiler Koordinatörü Yard. Doç .Dr. Şirin DİLLİ, "Priştine ve Prizren Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sayın Sadullah Yılmaz'ın davetlisi olarak Yunus Emre Enstitülerini ziyaret etme fırsatı bulduk. Özellikle Balkan Coğrafyasında Türkçe dil kurslarına ağırlık veren merkez, bunun yanı sıra Kosova'daki üniversitelerin Türkoloji ve Türk dili ve Edebiyatı bölümlerine hoca destegi vermekte olduklarını, bu konuda Giresun Üniversitesi ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler. Kendisi, üniversitemizi önümüzdeki Mayıs ayında gerçekleşeçek Kosova Uluslararası Üniversiteler Fuarı'na da davet etti. Bu kapsamda da Sayın Rektörümüz, başta Prizren Üniversitesi olmak üzere, Priştine ve Kosova Amerikan Üniversiteleri ile ileriye dönük akademik işbirliği yapma konularını görüştü.

Bu açıklamaların ardından Sayın Rektörümüz basın mensuplarının önünde PRİZREN VE GIRESUN ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ'nü ve Türkiye'yi Yükseköğretimde bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlayan Mevlana Protokollerini imzalayarak onayladı.

Protokol imzalarından sonra geleneksel olarak pasta kesen Sayın Rektörümüz, Üniversiteyle ilgili diğer konularda genel bilgilendirmeler yapmaya devam etti.

Tıp Fakültesi'nin yeni gelecek akademik kadrolarla desteklenmeye devam edildiğini, özellikle Karadeniz kadınlarının büyük sağlık sorunlarından olan kanser hastalıklarıyla ilgili adımlar atıldığını ve onkoloji dalında Türkiye'nin en iyi Tıp Fakülteleri'nden gelerek Üniversitemizi tercih eden hocaların geleceğini müjdeleyen Sayın Rektörümüz, Tıp Fakültesinin hızlı bir şekilde gelişimini sürdürerek, yakın zamanda bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacağından hiç şüphesi olmadığını, bunu da bir ekip olarak gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm akademik ve idari personellerine borçlu olduğunu belirterek teşekkür etti.

Toplantının devamında; Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale SARMAŞIK, TÖMER Müdürü Yard. Doç. Dr. Ahmet GÜNGÖR, Personel Daire Başkanı Arzu TURAN KURT, Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Salim ERTÜRK, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doğan TUNÇ ve Yapı İşleri Daire Başkan V. Ömer ODABAŞ birimleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdiler.

Rektör, "Önümüzdeki dönemde, ekibimle birlikte Giresun Üniversitesi'nin kısa zamanda yalnızca Karadeniz havzasındaki ülkelerin değil; İngiltere, Fransa, ABD, Lübnan, Çin gibi ülkelerdeki bilim insanlarının ve üniversite öğrencilerinin de odak noktası haline gelmesini hedeflemekteyiz" diyerek, "Çünkü biz uluslararasılaşmanın ülkemizin 21. yüzyıldaki hedefleriyle paralel olduğuna ve uyumlu olduğuna inanıyoruz. Giresun Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olma yolunda sürdürdüğü çalışmaları ve başarılarını görünür kılarak bizlere destek olan siz değerli basın mensuplarına da çok teşekkür ederim" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesi'nde Basın Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement