Giresun Valisi Şahin, Dereli'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Giresun Valisi Şahin, Dereli'yi Ziyaret Etti

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Dereli'yi ziyaret etti.

05.10.2011 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Dereli'yi ziyaret etti.

Şahin'in Dereli ziyaretine, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Kaymakam Vekili Musa Evin, Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın ile İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Karaman katıldı.

Burada muhtarlarla bir araya gelen Şahin, muhtarlardan görevlerini iyi yapmalarını ve yaylaları korumalarını istedi. Devletin Dereli ilçesi ve çevresine büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Şahin, "Kümbet Yayla yolunda dere yataklarının ıslahı için Devlet Su İşleri (DSİ) 12 milyon lira tutarında ihale yaptı. Bu rakam 20 milyon liraya ulaşacak. Yine İl Özel İdaresinin yol başta olmak üzere yatırımları üst düzeyde. Dereli yolu asfaltlandı, Giresun-Dereli ayrımından Şebinkarahisar ilçesine kadar karayolunun standartlara uygun hale getirilecek. 5 bin 700 metre uzunluğunda Türkiye'nin en uzun tüneli ile 6 küçük tünelle birlikte toplamda 12 kilometre tünel yapılacak. Bu yatırımlar alkışlanacak yatırımlardır" diye konuştu.

Vali Şahin, devlet vatandaş işbirliği ile bazı büyük köylere köy konağı yapılacağını kaydederek, "Dereli sınırları içerisinde yol kenarında bulunan çöplerin toplanması için yol kenarlarına çöp konteynerleri yerleştirilerek köylerin çöpleri alınacak. Kümbet Yayla şenliklerinin yapıldığı Aymaç mevkisine prefabrike tuvaletler yapılacak ve Kümbet Yaylasının yaz döneminde sağlık personeli ihtiyacı giderilecek" dedi.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Valisi Şahin, Dereli'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement