Giresun Valisi Şahin Okul Aile Birlikleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Giresun Valisi Şahin Okul Aile Birlikleriyle Bir Araya Geldi

Giresun Valisi Şahin Okul Aile Birlikleriyle Bir Araya Geldi

Kültür Sitesi'nde Okul Aile Birliği Toplantısı'na katılan Vali Dursun Ali Şahin, Okul Aile Birlikleri'nin önemini anlattı.

13.01.2012 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür Sitesi'nde Okul Aile Birliği Toplantısı'na katılan Vali Dursun Ali Şahin, Okul Aile Birlikleri'nin önemini anlattı.

Vali Şahin, okul Müdürleriyle birlikte karar verilmesi gerektiğine değinerek "Bakanlığın çok güzel hizmetlerinden birisi de bu okul aile birlikleri toplumun demokratikleşmesinin göstergesidir. Siz okul idaresi ile adeta bir ortaklaşa görev ifa ediyorsunuz ama bunu yaparken de okul müdürüne müdahale etmemek gerekir. Sizin görevleriniz ilgili yönetmelikler ve genelgelerde açık, seçik belirtilmiştir. Göreviniz nedir? okulla bütünleşmek, bunu yaparken yine aile birliği başkanı başkandır ama okul müdürü de 'number one'dır. Okulla bütünleşirken hizmetleri yine okul müdürü ile karar vererek yapın. Birlikte kararlar verin. 'Ben yaptım oldu' diye değil. Her şeyde birbirinizle anlaşarak verdiğiniz kararlarda çok iyi neticede alınır ama bu böyle olacak diye kestirip atmak olmaz. Açıkçası ben bunu yapmıyorum. Ben bir şey oldu mu hemen ilgilileri nasıl yapacağımızı kararlaştırıyoruz. Kesinlikle kendi fikirlerinizle hareket etmeyin. Artık yönetimde de birlikte yönetmeye alışmak lazım. Birlikte yönetime alışkın olmayan insanlar problem olur, müdürler de 'illa benim dediğim olacak' diye dayatmayacaklar, ben arkadaşlarıma hiç öyle şey yapmam. uygunsa uygun, değilse değildir" dedi.

GECE BİR MÜDÜRÜ ARAYINCA

Yaşadıklarından örnekler de veren Vali Şahin "Geçen gece bir müdürü aradım. Gece bire doğruydu. Evrakla ilgiliydi. Dedim 'bu niye böyle' adam tabi şaştı ve 'efendim ihtilal mi oldu' dedi. Dedim 'artık ihtilaller bitti, artık burada Giresun ihtilali oluyor' dedim. Tatbiki görmemiş ki. Mesai bitince, saat 5 oldu mu her şey bitiyor, idareci için mesai 5'den sonra başlar. Mesai, mesai saatinden sonra başlar eğer iyi idareciyse. İyi dinlenme olmadan da idarecilikte olmaz iyi dinleneceksin. 6-7 saat tam uykunu alacaksın tam uykunu almazsan bir yerde tıkanırsın. Efendim saat 5 oldu haydi gidelim. Böyle idarecilik de olmaz. Yarının planını yapacaksın. Plansız çalışma aynen rüzgara kapılmış gemi gibidir mutlaka planlarınızı yapın" diye konuştu - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Valisi Şahin Okul Aile Birlikleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement