Giresun Valisi Şahin, Yağlıdere İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Giresun Valisi Şahin, Yağlıdere İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Yağlıdere ilçesinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

06.01.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Yağlıdere ilçesinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, Yol ve Ulaşım Müdürü Mustafa Kemal Bilgin'in katılımıyla Hükümet Konağı'na yaptığı ziyarette, Kaymakam Vekili Mithat Gözen, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Karaaslan ve Mehmet Aksu ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Şahin, daha sonra ilçedeki muhtarların katılımıyla Hükümet Konağı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların çok aktif olmalarını ve hizmet için sürekli talepte bulunmalarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Yağlıdere'den çok sayıda kişi bulunduğunu, bu kişilerden memleketlerine hizmet yapmaları yönündeki isteklerin usulüne uygun olarak yapılması gerektiğini ifade eden Şahin, "Muhtarlara paradan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Hizmet için elbette para toplayacaksınız, ama parayı cebinize değil belge karşılığında bankaya aktarımını sağlayacaksınız. Harcamaları da belgeli yapacaksınız" dedi.

Şahin, köylere hizmetin daha iyi yapılabilmesi için İl Özel İdaresinin yol çalışmalarında araçların birleştirilerek yeni bir uygulamaya gidildiğini anlattı ve şöyle devam etti:

"Güç dağıtılmaz, birleştirilir. Birleşik güçle de daha fazla iş olur. Biz araç, gereç ve personeli birleştirerek daha fazla iş üretmek istiyoruz. Sizlerin araç, gereçleri ilçenizde kalacak, öncelikle ilçenizdeki işlere ağırlık verilecek. Hatta makine veya operatör eksikliğinde, diğer yerlerden bunlar takviye edilerek kapatılacak. Ama başka yerlerin ihtiyacı da olduğunda buradaki araç, gereç ve ekipmanlar oralardaki işlerde görevlendirilecek. Araçlarımız ve bunları kullananlar bir saat bile boşta tutulmayarak çalışması sağlanacak. İş programları kaymakam ve encümen üyelerince tespit edilecek, sevk ve idare ise Özel İdare tarafından yapılacak. Ayrıca, mahalle yollarının asfalt veya betonlanması sırasında daha fazla iş üretilebilmesi için köylülerin de katkısı olmalıdır. Köye herhangi bir iş yapılırken mutlaka muhtarlarımız da takip etmelidir."

Vali Şahin, toplantının ardından ilçenin Günece Mahallesi'nde bulunan ve çevresini tehdit eden kayanın olduğu alanda da incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir süre görüşerek, bu konuda gelecek hafta bir toplantı düzenlenerek konunun çözümü konusunda gereğinin yapılacağını kaydetti.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Valisi Şahin, Yağlıdere İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement