Girişimci Adaylarına Müjde - Son Dakika
Güncel

Girişimci Adaylarına Müjde

Girişimci Adaylarına Müjde

"İş Planı ve Fizibilite Sertifika Programı" ile hem kredi başvuruları hem de risk sermayesi kuruluşlarına başvuru formatı ve metodu eğitimi veriliyor.

01.11.2012 10:55  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arçelik eski fizibilite uzmanı olan Semih Olgun yönetimindeki eğitimde Türkiye'de tüm bankalar, AB, Kosgeb, İşkur gibi kuruluşların geniş imkanlar tanıdığı girişimcilere gerekli şekil şartlarına uygun iş planı ve mali fizibilite hazırlamanın teknikleri öğretiliyor.

Girişimcilerin En Büyük Eksiği

Finansman ve yatırımcı arayışındaki girişimcilerin çok azının batı standartlarında iş planı hazırlayabildiğini söyleyen Semih Olgun " Türkiye'de neredeyse cebinizden para koymadan bir orta ölçekte işletme kurabilirsiniz. Fakat insanlar metodoloji ve formatları bilmediği veya üzerinde çalışmadığı için onca kaynak heba oluyor" şeklinde konuşuyor.

Private Equity Fonlarının Büyük Şikayeti

Semih Olgun "risk sermayesi şirketleri due dilligence yaptıklarında iş modeline ilişkin sağlıklı bilgileri asla öğrenememekten şikayetçi; oysa iş planı ve fizibilite düzgün olduğunda bugünün Türkiye'sinde işinize ortak veya finansman bulmak her zamankinden kolay" ifadesini kullanıyor. Türkiye'deki girişimciliğe verilen desteğe göre bu destekten faydalanma oranı düşük olduğundan bu eğitimin çok ilgi göreceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Finansçı Olmayanlar İçin Finansal Yönetim Eğitimi

KOBİ'lerde ve bazı büyük şirketlerde finansal planlama ve finans yönetiminin doğru yapılmaması nedeniyle nakit akışı sorunları ortaya çıkabiliyor. Akademi İstanbul'da kısa süreli finans eğitimleriyle konunun ABC'si katılımcılara öğretiliyor. Daha ileri düzeydeki eğitimler için piyasada birçok firmanın ve eğitmenin olduğunu belirten programın yöneticisi olan Arçelik eski finans bölümü yöneticilerinden Semih Olgun "finans ve iş planı konusunda kolay algılanabilir, kısa ve öz eğitimlerin daha faydalı olacağı görüşündeyim" şeklinde konuşuyor.

Şirket Alım-Satım ve Birleşmelerinde Değer Tespiti (M&A)

Akademi İstanbul gittikçe artan şirket birleşmeleri konusunda gerekli bilgi birikiminin ve deneyimin eksikliğini ve gerekliliğini görerek Arçelik'te uzun yıllar birçok satınalma ve birleşme operasyonunu yönetmiş Semih Olgun yönetiminde "Şirket Satınalımlarında Değer Tespiti" eğitimi veriyor. Olgun günümüzde büyüyen ve hesabını doğru yapabilen şirketlerin ayakta kaldığı ve yabancı sermayenin ilgisinin kobilere yöneldiği bir ortamda, şirket değeri tespit hesaplarının teknik gerekliliklere ve Basel 2 kriterlerine uygun şekilde öğrenilmesi gerekli olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Girişimci Adaylarına Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement