Girişimci Kadınlar Şanlıurfa'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Girişimci Kadınlar Şanlıurfa'da Bir Araya Geldi

Girişimci Kadınlar Şanlıurfa\'da Bir Araya Geldi

AB Bilgi Merkezi ve Kadın Girişimciler İşbirliği tarafından "Türkiye'nin kadınları ülkenin yol haritasını belirliyor" toplantısı düzenlendi.

29.03.2013 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bilgi Merkezi ve Kadın Girişimciler İşbirliği tarafından " Türkiye'nin kadınları ülkenin yol haritasını belirliyor" toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıya Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Yücetepe, Adıyaman TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Selda Tandoğan, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Dernek Başkanı Vildan Polat, ODTÜ Kadın Meclisi Başkanı Prof.Dr. Yıldız Ecevit, Diriman Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Karuserci ve 11 ilden gelen kadın girişimciler katıldı. Açılış konuşmasını Yapan TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Dernek Başkanı Vildan Polat, kadının önemine değindi. Polat, "Kadının toplum içerisindeki yeri artık anımsanacak kadar büyümüştür. Nitekim İnsanları doğuran, büyüten ve topluma kazandıran kadındır bu toplantının verimli olmasını dilerim" dedi.

Adıyaman TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Selda Tandoğan ise, kadınların başarılı olması için örnekler vererek, "Bir kadının sırrı ilk başta eğitimden geçiyor. Bunun için de özellikle annelerimize çok ciddi görevler düşüyor, istatistiklerde gösteriyor bunu. İş gücüne katılımda eğitimli kadınlarda daha çok talep kar, onun için önce kız çocuklarımızın okullaştıra konusunda eğitim ve hayat konusunda en az erkekler kadar beklide daha fazla fırsat eşitliğine destek olmamız gerekiyor. Yaptığımız işi büyük bir inançla ve aynı zamanda profesyonelce yapmamız gerekiyor. Çağın şartlarına ve koşullarına uygun olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimci Kadınlar Şanlıurfa'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement