Girişimciler Başarı Öykülerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Girişimciler Başarı Öykülerini Anlattı

Orhangazi TSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ikincisi düzenlenen ''Girişimciler ve Başarı Öyküleri'' panelinde Emine Örnek Okulları Kurucusu ve Bursa TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek ile 2013 yılı Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi ödülünü alan Nazlıgül Ünal, başarı öykülerini anlattı.

13.03.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhangazi TSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ikincisi düzenlenen "Girişimciler ve Başarı Öyküleri" panelinde Emine Örnek Okulları Kurucusu ve Bursa TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek ile 2013 yılı Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi ödülünü alan Nazlıgül Ünal, başarı öykülerini anlattı

Panelde, günümüze kadar yaşadığı süreçlerden ve oluşturdukları XI.XI  (11.11) markasından bahseden Nazlıgül Ünal, taş baskı ile zeytinyağı üretimine geçişlerini ve bu aşamada yaşadıkları mücadeleci başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı.  Sağlıklı ve doğal ürün elde ederek dünyaya açılabileceklerini tüm girişimcilere gösterme imkanı bulduklarını kaydeden Ünal, üretimden markanın oluşumuna kadar her evreyi tüm detaylarıyla açıkladı.

Bilinen kontinü sistemini yerine 'Taş baskı' yöntemini tercih ettiklerini belirten Ünal, "Altı yıl önce Mudanya'ya bağlı Kumyaka' da zeytinyağını araştırırken en saf halinin taş baskı ile elde edildiğini öğrendik. Bu yöntem ile şu anda 4 farklı ürün ile son derece iddialıyız. İspanya, İtalya ve Yunanistan'a yolculuklar yaparak, ücra köylerindeki taş baskı yağhanelerini gezip araştırmalarını yaptıktan sonra bu işe koyulduk" dedi. Ünal, Tarihi bir yağhaneyi alarak tarihi dokusuna sadık kalarak yenilediklerini ve elle toplanan zeytinleri 300 yıllık taş değirmende öğüterek, sonra ezilmiş hamuru, elle dokunmuş olan keten torbalara doldurup, damla damla zeytinyağını elde ettiklerini de sözlerine ekledi.

"Her başarının muhakkak bir başarı öyküsü vardır" diyerek sözlerine başlayan Emine Örnek Okulları Kurucusu ve Bursa TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek ise 7 çocuklu polis memuru bir aileden geldiğini ifade etti. Mesleğinin öğretmenlik olduğunu ve ilk tayin yerinin Yozgat olduğunun belirtti. Bugünlere gelmesindeki en önemli destekçilerinin ailesi ve kardeşleri olduğunu dile getiren Örnek, "Bugün Emine Örnek Eğitim Kurumları'nda 2 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. 230 öğretmen, 15 profesyonel yönetici ve 156 destek personeliyle hizmet veriyor." diye konuştu.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen panel, plaketlerin takdim edilmesiyle son buldu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Girişimciler Başarı Öykülerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement