Girişimini Hayata Geçirmek İsteyenler Etohum ile San Francisco Yollarında - Son Dakika
Basın Bültenleri

Girişimini Hayata Geçirmek İsteyenler Etohum ile San Francisco Yollarında

Girişimini Hayata Geçirmek İsteyenler Etohum ile San Francisco Yollarında

Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, dünyanın teknoloji girişimciliği merkezi olarak kabul edilen San Francisco'da bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Etohum San Francisco Konferansı'nda bir kez daha girişimcileri ve yatırımcıları buluşturdu.

29.06.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, dünyanın teknoloji girişimciliği merkezi olarak kabul edilen San Francisco'da bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Etohum San Francisco Konferansı'nda bir kez daha girişimcileri ve yatırımcıları buluşturdu. Konferansın ana konuşmacılarından Y-Combinator ortağı Michael Seibel, girişimlerini gerçeğe dönüştürmek isteyenleri San Francisco'ya davet etti.

Etohum'un üçüncü kez düzenlediği San Francisco Konferansı, Türkiye'den çıkan girişimlerin dünyaya açılmasını hızlandıran önemli bir etkinlik olarak her yıl daha büyük bir katılımcı kitlesini bir araya getiriyor. 150'nin üzerinde katılımcıyla gerçekleşen etkinliğe Türkiye'nin ve bölgenin önemli girişimcileri, yatırımcıları ve üst düzey yöneticileri vardı.

Bu yıl bir kez daha Türkiye'nin internet ekosistemini Silikon Vadisi'ndeki girişimci-yatırımcı ağı ile buluşturan Etohum San Francisco Konferansı, teknoloji girişimciliğinin etkili isimleriyle Galvanize'da gerçekleşti. Bölgede önemli başarılarla adını duyurmuş Udemy'den Eren Bali, Selçuk Atlı, Hazelcast'tan Talip Öztürk, Wanelo'dan Kaan Meralan gibi birçok önemli girişimcinin katıldığı konferans, aynı zamanda Twitter'dan Doğan Kaya Berktaş ve İbrahim Okuyucu, General Electric'ten İbrahim Gökçen ve Erdoğan Çeşmeli, Intel'den Ege Ertem, Turkcell ve Vestel'in eski üst düzey yöneticisi Orhan Göksal ve Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası'ndan İhsan Elgin'i ağırladı.

"Bir girişimi hayata geçirmek için en ideal yer hala San Francisco"

Etkinliğin konuşmacıları arasında Justin.tv – Twitch ve Socialcam eski CEO'su olan, Y-Combinator ortağı olarak girişimcilere destek veren Michael Seibel de vardı. Türkiye'de bir girişimi hayata geçirmenin ve yatırım bulmanın çok daha zor olduğuna dikkat çeken Seibel, bu nedenle Türkiye'den çıkan girişimcilerin daha 'seçilmiş' ve hazır olduğunu söyledi.

Y-Combinator'e birçok Türk girişimcinin de başvurduğunu söyleyen Seibel, girişimlerde mutlaka bazı koşullara dikkat ettiklerini, ancak her zaman artıları ve eksileri kıyaslayarak karar verdiklerini söyledi: "Bizce en kesin red yöntemi tüm kriterlerde eksi puan alınması. Ancak girişimin tek kurucuya sahip olması bizim için eksi kriter olsa da diğer artı yönleri ağır basıyorsa elbette onunla görüşürüz".

Michael Seibel ayrıca San Francisco'da yaşamın pahalılaşması konusunda da dikkat çekici sözler sarfetti; "Dünyada finans alanında çalışmak isteyen biri New York ve Londra gibi kentlere gider. Bu kentler dünyanın finans merkezleridir. San Francisco da dünyanın teknolojik girişimcilik merkezi. Bu sebeple bir girişimi hayata geçirmek için en ideal yer hala San Francisco

Türkiye'den San Francisco'ya uzanan başarı hikayesi: Connected2.me

Geçtiğimiz yıl Etohum'un düzenlediği Startup İstanbul etkinliği kapsamında gerçekleştirilen girişimci yarışmasında birinci olan Connected2.me, bu başarının ardından 500 Startups'tan yatırım almıştı. Türkiye çıkışlı genç girişimciler kısa süre sonra San Francisco'daki teknoloji merkezi Silikon Vadisi'ne taşınarak girişimlerini büyüterek yabancı yatırımcıların ilgisini çekmiş ve küresel bir girişim yaratma yolunda hızla ilerlemeye başlamıştı. Connected2.me kurucuları Ozan Yerli ve Göksu Orhun, Aralık 2014'te Türkiye'deki yatırımcılardan da 1,2 milyon TL'lik yatırım almıştı.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Girişimini Hayata Geçirmek İsteyenler Etohum ile San Francisco Yollarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement