Girişimsel Rahim Filmi ile Kapalı Tüpler Açılabiliyor - Son Dakika
Sağlık

Girişimsel Rahim Filmi ile Kapalı Tüpler Açılabiliyor

Girişimsel rahim filmi ile kapalı tüpler açılabiliyor Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr.

12.05.2019 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimsel rahim filmi ile kapalı tüpler açılabiliyor

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner:

"Uyguladığımız girişimsel rahim filmi tekniği ile kadınların kendiliğinden gebelik elde etme şansı doğmaktadır"

KAYSERİ - Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner kısırlık nedenleri ve tedavi yöntemlerinde gelinen en son gelişmeleri anlattı.

Kliniklerinde kişiye özel çocuk tedavisi yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Gökalp Öner; "Çiftlerin bir yıl düzenli ve korumasız ilişkiye girmesine rağmen gebelik elde edilememe durumuna infertilite yani kısırlık denilmektedir. Kısırlık nedenlerine bakılınca erkekten ve kadından kaynaklanan faktörler bulunmaktadır. Kadın kaynaklı nedenler arasında yumurta, tüp veya rahim kaynaklı olabilir. Tüm çocuk istemi ile başvuran çiftlerde sebebin ortaya konması ve tedavinin buna göre planlanmasına kişiye özel tedavi denilmektedir. Biz de kendi kliniğimizde kişiye özel çocuk tedavisi yapmaktayız. Bu tedaviye başlamadan önce hem rahim içinde bebeğin tutunmasına engel bir durum olup olmadığını hem de tüplerin açık olup olmadığını görmek için rahim filmi çekiyoruz. Kendi geliştirdiğimiz bir teknikle klasik rahim filmine ek olarak kapalı tüpleri açmak için bu tüplere gönderdiğimiz kateter yardımı ile kapalı tüpleri rahim filmi çekerken açabiliyoruz. Geçen 3 ay içerisinde başka ek hastalığı olmayan 10 hastamız bu şekilde tüpleri açıldıktan sonra kendiliğinden gebe kaldı. Eskiden bu hastalara direk tüp bebek tedavisi uygulanmaktayken bizim uyguladığımız girişimsel rahim filmi tekniği ile kadınların kendiliğinden gebelik elde etme şansı doğmaktadır" dedi.

Kapalı olan tüpler ameliyata gerek kalmaksızın gönderilen kateter yardımı ile rahim filmi çekim esnasında açılabildiğini ifade eden Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner; "Girişimsel rahim filmi tekniği ile hem rahim içerisindeki miyom, polip, doğuştan gelen şekil bozuklukları ve yapışıklıklar gibi yer kaplayıcı oluşumlar görülmektedir. Ayrıca tüplerdeki yapışıklıklar, tüpün açık olup olmadığı ve içerisinde sıvı birikme durumu hidrosalfinks görülebilmektedir. Bu tekniğe özel olarak yapışıklıklara bağlı kapalı olan tüpler ameliyata gerek kalmaksızın tüplere gönderilen kateter yardımı ile rahim filmi çekim esnasında açılabilmektedir" diye konuştu.

Girişimsel Rahim Filmi ile Kapalı Tüpler Açılabiliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Girişimsel Rahim Filmi ile Kapalı Tüpler Açılabiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement