Gırtlak kanseriyle mücadele eden Dilek Demir kurtarılamadı - Son Dakika
Güncel

Gırtlak kanseriyle mücadele eden Dilek Demir kurtarılamadı

Gırtlak kanseriyle mücadele eden Dilek Demir kurtarılamadı

ANTALYA'nın Finike ilçesinde 2018 yılından bu yana gırtlak kanseri nedeniyle yaşam mücadelesi veren Dilek Demir (31), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

01.03.2020 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Finike ilçesinde 2018 yılından bu yana gırtlak kanseri nedeniyle yaşam mücadelesi veren Dilek Demir (31), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Finike'de son yolculuğuna uğurlanan Dilek Demir'in yakınları, annesini soran 6 yaşındaki kızı Yade'ye 'Annen uyuyor' dediklerini söyledi.

Gırtlak kanseri nedeniyle konuşma yetisini kaybeden, tek hayali kızıyla konuşmak olan ve 'Bir annenin sessiz çığlığı' haberiyle kamuoyuna sesini duyuran Dilek Demir, hastalığına yenik düştü. Son 43 gündür Antalya'da özel bir hastanede tedavi gören Dilek Demir, dün yaşamını yitirdi. Genç kadının ölüm haberi yakınlarını yasa boğdu. Finike'ye bağlı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine getirilen Dilek Demir için Yunus Emre Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan namazın ardından Çavdır mezarlığında dualarla son yolculuğuna uğurlanan Dilek Demir'in cenaze törenine, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, CHP İlçe Başkanı Aydın Arıcan, MHP İlçe Başkanı Recep Şahin, Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, Dilek Demir'in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.'ANNEN UYUYOR'Hastalığı boyunca eşini hiç yalnız bırakmayan Veli Demir, tabutu omuzlayarak hayat arkadaşını son yolculuğuna uğurlarken metanetini korumaya çalıştı. 6 yaşındaki kızı Yade'nin de katıldığı cenaze töreninde, Dilek Demir'in yakınları, "Yade annesini sordu. 'Annen uyuyor' dedik. Farkında değil" diyerek duygulu anlar yaşadı.'YAPAY GIRTLAK NAKLİ OLACAKTI'Yade, babasının kucağında annesinin öldüğünün farkında olmadan gülümsemeye devam ederken, Veli Demir de taziyeleri kabul etti. 10 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Veli Demir, "Dilek son 3-4 gündür tepkisizdi. Onun öncesinde de ağrılarından bahsediyordu. İstanbul'da omurilik ameliyatı olmuştu. Kanseri yenebilseydik yapay gırtlak nakli olacaktı" dedi.TEK YÜREK OLMUŞTU

İlk kez 13 yaşındayken rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürülen Dilek Demir'e tetkikler sonunda 'nazofarenks' (üst yutak- geniz kanseri) tanısı konulmuştu. Geniz kanseri nedeniyle gırtlağı ve yutağının yarısı alınan, konuşma yetisini kaybeden, ağız yoluyla beslenemeyen ve yazarak kendisini ifade edebilen Demir'in durumunu öğrenen vatandaşlar bir araya gelerek 2019 yılı Ağustos ayında yardım kampanyası başlatmıştı. Su içemeyen ve midesine takılan hortumla beslenen Demir'e yeniden yapılacak ameliyatlar öncesi ve sonrasında gereken bakım masrafları için vatandaşlar hesabına bağış yaparak destek vermişlerdi. 2019 Ağustos ayında İstanbul'daki özel bir hastanede omurilik ameliyatı yapılan Dilek Demir, önce kemoterapi gördü, ardından 45 gün ağır radyoterapi aldı. Sağlığına kavuşan Dilek Demir, zamanla ses kısılması ve yutkunma problemleri yaşamaya başlamıştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gırtlak kanseriyle mücadele eden Dilek Demir kurtarılamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement