Gitarın Ustaları Mayıs Ayında Akbank Sanat'ta - Son Dakika
Kültür Sanat

Gitarın Ustaları Mayıs Ayında Akbank Sanat'ta

Gitarın Ustaları Mayıs Ayında Akbank Sanat\'ta

Akbank Sanat, 03-23 Mayıs tarihleri arasında dünyaca ünlü gitar ustalarını ve genç yeteneklerini ağırlıyor.

29.04.2013 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müzik otoriteleri tarafından son dönemin en ilginç ve gelecek vadeden İtalyan klasik gitaristi olarak tanımlanan 1984 Milano doğumlu Marco Ramelli'nin 3 Mayıs 2013, Cuma günü resitali ile başlayacak olan Akbank Sanat Gitar Günleri; müzik dergisi Rolling Stone tarafından "Gitarın Tanrıları" listesindeki tek kadın sanatçı olan Kaki King'in 7 Mayıs 2013, Salı günü vereceği konser ile devam edecek. Etkinlik kapsamında; Erhan Ersin Quartet, 9 Mayıs 2013, Perşembe günü; Jacob Young Trio ise 15 Mayıs 2013, Çarşamba günü Akbank Sanat'ın konuğu olacak. Akbank Sanat Gitar Günleri'nin kapanış konserinde, efsanevi "The Beatles" grubunun gitaristi George Harrison ile birlikte yaptığı çalışmalar ile tüm dünyaca tanınan, gitarın saygın ismi Martin Taylor, 23 Mayıs 2013, Perşembe günü müzik tutkunlarıyla buluşacak.

· GENÇ GİTARİST MARCO RAMELLI AKBANK SANAT 'TA

Müzik otoriteleri tarafından son dönemin en ilginç ve gelecek vadeden İtalyan klasik gitaristi olarak tanımlanan 1984 Milano doğumlu Marco Ramelli, 3 Mayıs 2013, Cuma günü Akbank Sanat'ın konuğu oluyor. Ünlü gitarist Marco Ramelli konserinde kendi bestelerinin yanı sıra; Miguel Llobert, Manuel de Falla, E. Sainz de la Manza, Joaquín Turina, R. Gerhard, Federico Moreno Torroba ve Mario Castelnuovo-Tedesco'nun eserlerini de müzikseverler için seslendirecek.

Etkinlik: KONSER – Marco Ramelli

Tarih: 3 Mayıs 2013, Cuma

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· GİTARIN TANRIÇASI" KAKI KING AKBANK SANAT'TA

Hayranlık uyandırıcı bir kariyere sahip olan ve müzik dergisi Rolling Stone tarafından "Gitarın Tanrıları" listesindeki tek kadın sanatçı olan Kaki King, 7 Mayıs 2013, Salı günü Akbank Sanat'ta sahne alıyor. Ünlü gitarist, 2012 yılında çıkardığı ve büyük ilgi gören son albümü Glow'un dünya turnesi kapsamında 7 Mayıs 2013, Salı günü saat: 20.00'de, Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği konserde izleyicilere unutulmayacakları bir konser ziyafeti sunacak.

Etkinlik: KONSER – Kaki King

Tarih: 7 Mayıs 2013, Salı

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· ÖZEL BİR GİTARİST ERHAN ERSİN AKBANK SANAT'TA

Gitar ve müzik konusunda İstanbul'da başlayıp İngiltere, Almanya ve Fransa'ya kadar uzanan arayışlarla dolu hayatıyla dikkat çeken gitarist ve besteci Erhan Ersin, Erhan Ersin Quartet adını verdiği grubu ile 9 Mayıs 2013, Perşembe günü Akbank Sanat'ta sahne alıyor. Kendine özgü gitar çalma tekniği, dinleyeni hemen kavrayan sıcak ritimleri, enerjik sahne performansı ve son albümü "Seslerin Peşinde" ile giderek artan bir hayran kitlesine sahip olmayı başaran Erhan Ersin'e sahnede, Silvio Schneider, Simon Quinn ve Martin Kruemmling eşlik edecek.

Etkinlik: KONSER – Erhan Ersin Quartet

Tarih: 9 Mayıs 2013, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· AKBANK SANAT'TA KUZEY CAZI RÜZGARI

Bol ödüllü müzisyen Jacob Young ve arkadaşlarından oluşan Jacob Young Trio, 15 Mayıs 2013, Çarşamba günü Akbank Sanat'ta verecekleri konser ile kuzey cazının melankolik tınısını ve klasik caz standardlarının en güzel örneklerini müzik tutkunlarıyla paylaşacak. ECM etiketiyle çıkan son albümleri "Sideways" ile turnede olan ve verdikleri her konserde izleyenlerin hayranlığını kazanmayı başaran grup, Akbank Sanat'a gelen sanatseverlere müthiş bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.

Gitarda Jacob Young, basta Mats Eilertsen ve davulda Per Oddvar Johansen'dan oluşan Jacob Young Trio, 16 Mayıs 2013, Perşembe günü gerçekleştirecekleri ücretsiz atölye çalışmasında ise hem genç müzisyenler ve cazseverlerle deneyimlerini paylaşarak müzikal gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacak, hem de merak ettikleri soruları yanıtlayacaklar.

Etkinlik: KONSER – Jacob Young Trio

Tarih: 15 Mayıs 2013, Çarşamba

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

Etkinlik: WORKSHOP – Jacob Young Trio

Tarih: 16 Mayıs 2013, Perşembe

Saat: 12.00

Yer: Akbank Sanat

· KLASİK GİTARIN YAŞAYAN EFSANESİ MARTIN TAYLOR AKBANK SANAT'TA

Kendine özgü gitar çalma üslübunun ve başarılarla dolu müzikal kariyerinin yanı sıra heyecan veren konser performansları, solo gitar gösterileri, Stephane Grapelli, Chet Atkins, Jamie Cullum ve efsanevi "The Beatles" grubunun gitaristi George Harrison ile birlikte yaptığı çalışmalar ile tüm dünyaca tanınan, gitarın saygın ismi Martin Taylor, 23 Mayıs 2013, Perşembe günü Akbank Sanat'ta müzik tutkunlarına unutulmaz bir konser sunacak.

Sayısız uluslararası ödül ile dolu müzikal kariyerinin yanı sıra "Martin Taylor Guitar Academy" adlı bir müzik okulu bulunan ve 2012 yılında "Ards Uluslararası Gitar Festivali"nde "Yaşam Boyu Başarı" ödülü ile onurlandırılan Martin Taylor, Akbank Sanat'taki konseri öncesi gerçekleştirilecek ücretsiz masterclass çalışmasında müzikal deneyimlerini genç gitaristlerle paylaşacak ve kendine özgü gitar çalma metodları hakkında bilgiler verecek.

Etkinlik: MASTERCLASS – Martin Taylor

Tarih: 23 Mayıs 2013, Perşembe

Saat: 14.00

Yer: Akbank Sanat

Etkinlik ücretsizdir

Etkinlik: KONSER – Martin Taylor

Tarih: 23 Mayıs 2013, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gitarın Ustaları Mayıs Ayında Akbank Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement