Gitarın Ustaları Ocak Ayında Akbank Sanat'ta - Son Dakika
Güncel

Gitarın Ustaları Ocak Ayında Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat, Ocak ayında dünyaca ünlü gitar ustalarını ve genç yeteneklerini ağırlıyor.

05.01.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Perdesiz gitarın usta isimlerinden Cenk Erdoğan ve Avrupa`nın en tutkulu caz davulcuları arasında yer alan Mehmet İkiz'in 7 Ocak 2016, Perşembe günü gerçekleştireceği konser ile başlayacak olan Akbank Sanat Gitar Günleri; Türkiye hayranı olan ve klasik gitara yeni bir soluk katan dünyaca ünlü İtalyan asılı besteci ve yorumcu Carlo Domeniconi'nin 12 Ocak 2016, Salı günü vereceği konser ile devam edecek. Etkinlik kapsamında; Güney Amerikalı gitarist Quique Sinesi, 14 Ocak 2016, Perşembe günü; dünyaca ünlü Macar gitarist ve besteci Ferenc Snetberger, 20 Ocak 2016, Çarşamba günü; müziğinin yanı sıra etkileyici sahne performansı ile izleyenleri adeta büyüleyen ünlü gitarist ve besteci Marek Pasieczny, 28 Ocak 2016, Perşembe günü müzik tutkunlarıyla buluşacak. Akbank Sanat Gitar Günleri, Fransız besteci ve gitarist Jean-Baptiste Hardy'nin 30 Ocak 2016, Cumartesi günü gerçekleştireceği konser ile sona erecek.

· AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ CENK ERDOĞAN VE MEHMET İKIZ İLE BAŞLIYOR

Akbank Sanat Gitar Günleri, perdesiz gitarın usta isimlerinden Cenk Erdoğan ve Avrupa`nın en tutkulu caz davulcuları arasında yer alan Mehmet İkiz ile başlıyor. Geçtiğimiz yıl Kara Kutu adını taşıyan üçüncü albümünü çıkaran ünlü gitarist Cenk Erdoğan ve Jacob Karlzon, Nils Landgren, Lars Danielsson, Caecilie Norby gibi İsveç ve Avrupa cazının en önemli isimleriyle dünyanın en önemli festivallerinde aynı sahneyi paylaşan Mehmet İkiz, 7 Ocak 2016, Perşembe günü Akbank Sanat'ta müzikseverlerle buluşacak. İkili konserde son projeleri Lahza'da yer alan eserlerini seslendirecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konser– Cenk Erdoğan & Mehmet İkız

Tarih: 07 Ocak 2016, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· TÜRK MÜZİĞİ HAYRANI İTALYAN GİTARİST CARLO DOMENICONI AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ'NDE

Klasik gitara yeni bir soluk katan dünyaca ünlü İtalyan asılı besteci ve yorumcu Carlo Domeniconi, Akbank Sanat Gitar Günleri'nde sahne alıyor. Türkiye hayranı olan ve 1977-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda öğretmenlik yapan Carlo Domeniconi, 12 Ocak 2016, Salı günü Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği konserde en önemli besteleri arasında yer alan 1985 yılında klasik gitarda alışılmış uslupların dışına çıkarak Anadolu erenlerinden Seyit Ali'nin hayatına atıfta bulunarak bestelediği, Türk müziğinden de esintiler taşıyan "Koyunbaba"yı da seslendirecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konser– Carlo Domeniconi

Tarih: 12 Ocak 2016, Salı

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ'NDE FLAMENKO RÜZGARI

Güney Amerikalı gitarist Quique Sinesi, 14 Ocak 2016, Perşembe günü Akbank Sanat Gitar Günleri'nde müzikseverlerle buluşacak. Ünlü gitarist konserde tangoda flamenkoya, folklorik melodilerden klasik müzik ve dünya müziğine kadar uzanan zengin bir repertuar seslendirecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konser– Quique Sinesi

Tarih: 14 Ocak 2016, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· MACAR GİTARİST FERENC SNETBERGER AKBANK SANAT'TA

Dünyaca ünlü Macar gitarist ve besteci Ferenc Snetberger, Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında vereceği konser ile müzikseverleri türler ötesi bir yolculuğa çıkaracak. Ünlü gitarist 20 Ocak 2016, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserinde geleneksel Roma müziği, Flamenco ve Brezilya müziğinden ilham alarak bestelediği eserlerini seslendirecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konser– Ferenc Snetberger

Tarih: 20 Ocak 2016, Çarşamba

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· ÜNLÜ GİTARİST MAREK PASIECZNY ETKİLEYİCİ SAHNE PERFORMANSI İLE AKBANK SANAT'TA

Müziğinin yanı sıra etkileyici sahne performansı ile izleyenleri adeta büyüleyen ünlü gitarist ve besteci Marek Pasieczny, 28 Ocak 2016, Perşembe günü Akbank Sanat Gitar Günleri'nde sahne alıyor. Glasgow Kraliyet Konservatuarı'ndan beste ve icra yüksek şeref derecesi, Polonya Wroclaw Müzik Akademisi'nden icra yüksek şeref derecesi olmak üzere üç farklı müzik yüksek lisansı bulunan Marek Pasieczny kendi bestelerinden oluşan bir repertuar seslendireceği konserinde yine unutulmayacak bir performansa imza atacak.

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konser– Marek Pasieczny

Tarih: 28 Ocak 2016, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ JEAN BAPTISTE HARDY TRIO İLE SONA ERİYOR

Akbank Sanat Gitar Günleri, Fransız besteci ve gitarist Jean-Baptiste Hardy Trio ile sona eriyor. Müzik eğitimini Paris'te tamamlayan ve daha sonra blues, rock ve gospel gruplarla sahne alan Jean-Baptiste Hardy, 2012 yılından bu yana İstanbul'da yaşıyor. Konserde Jean Baptiste Hardy'e davulda Riccardo Marenghi, bas gitarda ise Ekin Bilgin eşlik edecek. Jean-Baptiste Hardy Trio, 30 Ocak 2016, Cumartesi günü Akbank Sanat'ta vereceği konserde kısa süre önce yayınlanan On Verra isimli albümlerinden parçalar seslendirecekler.

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konser– Jean-Baptiste Hardy Trio

Tarih: 30 Ocak 2016, Cumartesi

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gitarın Ustaları Ocak Ayında Akbank Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement