Gizemi çözülemeyen metal monolit bu kez de Kaliforniya'da bulundu - Son Dakika
Dünya

Gizemi çözülemeyen metal monolit bu kez de Kaliforniya'da bulundu

ABD'nin Utah eyaletinde çölün ortasında keşfedilen gizemli metal blok Romanya'nın ardından bu sefer de Kalifornia'nın Pine dağının tepesinde ortaya çıktı. Çölde bulunan blok, akıllara uzaylılar şüphesini getirdi.

03.12.2020 12:20  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de ilk kez Utah eyaletindeki çölde keşfedilen metal monolitin gizemi bir türlü çözülemiyor. ABD'nin Utah eyaletinde, daha sonra da Romanya'da ortaya çıkan metal monolit bu kez de Kaliforniya eyaletinde görüldü. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Atascadero şehrindeki Pine dağının tepesinde gizemli bir monolit ortaya çıktı. Gazeteci Luke Phillips tarafından fotoğraflanan monolit ziyaretçi akınına uğruyor. Monolitin üç kenarının bulunduğu, yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 45 santimetre genişliğinde olduğu ifade edildi.

Gizemi çözülemeyen metal monolit bu kez de Kaliforniya'da bulundu

DAHA ÖNCE İKİ KEZ GÖRÜLMÜŞTÜ

Ülkede 18 Kasım'da Utah eyaletinde bulunan çölde helikopterle keşif yapan yetkililer, çölün ortasına dikilmiş gizemli bir monolit bulmuştu. Daha sonra ise Utah eyaleti Arazi Yönetimi Bürosu tarafından yapılan açıklamada, yasadışı olarak yerleştirilen monolitin kimliği bilinmeyen kişilerce Arazi Yönetimi Bürosu (BLM) kamu arazilerinden kaldırıldığı ifade edilmişti. Daha sonra benzeri bir olay Romanya'da da yaşanmıştı.

Gizemi çözülemeyen metal monolit bu kez de Kaliforniya'da bulundu

2001: A SPACE ODYSSEY FİLMİNDEKİ BLOKLARA BENZETİLMİŞTİ

Yetkililer, çölde bulunan blogun Stanley Kubrick'İn 1968 yılında yönettiği 2001: A Space Odyssey filmindeki bloklara benzerliği sebebiyle bir hayran tarafından dikildiğini tahmin ediyordu. Utah Halk Sağlığı yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Hangi gezegende olursanız olun, federal olarak yönetilen kamu arazilerine izin almadan yapı veya sanat eserleri kurmak yasa dışıdır" demişti.

Gizemi çözülemeyen metal monolit bu kez de Kaliforniya\'da bulundu
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Gizemi çözülemeyen metal monolit bu kez de Kaliforniya'da bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • enteresan: anlamadığım şey böyle bişe ilk kez görülüyosa alın kesin araştırın 2 gün sonra gizemli şekilde yok oldu diye haberlerde görücez bekleyin başında işte 9 1 Yanıtla
  • harita: haritalamada kullanılan nirengi noktalarıdır.gizem havası vermeye gerek yok. 6 1 Yanıtla
  • mehet: yaw biri dalga geiyor resmen :) üzerindeki şekilleri canavar taşı dediğimiz makinayla yuvarlaya yuvarlaya yapmış ayrıca kenarlarında kaynak izleri var. bu uzaylılar gelişen teknolojisine rağmen hala gaz altı kaynak makinesimi kullanıyor :D bunlara inananda vardır şimdi :D 6 0 Yanıtla
  • atın intikamı: waybe uzaylılar kaynak yapmayıda biliyor , köşelerdeki punta izlerini boyayaydınız bari 4 0 Yanıtla
  • tan gürkan: latin şarkıcı yüksek binalarda kılip çekiyordu evrende yanlız mıyız 0 0 Yanıtla
  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement