Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde gizemli kazının yapıldığı yerde çökmeler başladı. Evi kazı nedeniyle zarar gören vatandaş, her yağmur yağdığında uykularının kaçtığını anlattı.

19.04.2018 10:10  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Tarsus'ta 13 Kasım 2016 tarihinde Özel Harekat Polisleri'nin koruması eşliğinde başlayan ve 'Kral Dakyanus'un hazinesi bulundu', 'Hz. Musa'nın 2600 yıldır kayıp sandukası aranıyor', 'Tonlarca altın çıktı' gibi söylentilere neden olan gizemli kazı, 3 Kasım 2017 günü açılan çukurların toprakla doldurulmasıyla sonuçlandırılmıştı. Aradan geçen yaklaşık 6 ay sonunda ise üzeri toprakla örtülen üç çukur ve yolda çökmeler yaşandı.

EVLERİN DUVARLARINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Herhangi bir açıklama yapılmamasından dolayı gizemli kazı olarak nitelendirilen kazının yapıldığı 3102 sokak üzerindeki bazı evlerin duvarlarında çatlak oluşumu devam ederken, yine aynı istikamette bulunan ve kazı nedeniyle yıkıldıktan sonra yeniden yapılan karşı evin ihata duvarında da aynı şekilde çatlak oluşmaya başladı.

Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı

''YAĞMUR YAĞDIKÇA ZEMİN ÇÖKÜYOR''

Evi kazıda zarar gören Salim Önalanlar (80), kazının bitmesine rağmen her yağmur yağdığında uykularının kaçtığını söyledi. Önalanlar, "İşte son durum bu, yağmur yağdıkça evde yatmaya korkuyoruz. Yağmur yağdığı her an tehlikeli oluyor. Yağmur yağdıkça zemin çöküyor. Nasıl edeceğiz" dedi.

Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı

''TAŞINIR-TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIĞINA RASTLANMAMIŞTIR''

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Meclis Araştırma Komisyonu'na, Kültür ve Turizm Bakanlığından gönderilen bilgi notunda "Alandaki kazı çalışmalarında amorf durumda pişmiş toprak kandil parçası, çatı kiremiti, amphora parçaları gibi buluntulara ulaşılmış olup envanterlik nitelikte taşınır-taşınmaz kültür varlığına rastlanmamıştır" ifadelerine yer verilmişti.

Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı
Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı
Tarsus\'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Alan Çökmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mutlu: AMAN CHP DUYMASIN PROTESTO EDER YÜRÜYÜŞ YAPAR 11 10 Yanıtla
  • Mal ız ya : Kimi kandırıyor ya bunlar kim bilir kimin kasasına girdi altinlar 4 0 Yanıtla
  • Mersinlim33: Oradan Hz. Danyal'ın büyük hazinesini çıkardılar. Bütün Mersin biliyor. Cinayet ile iliskilendirilen hic bir kazı 1 sene sürmez. O kadar cok kazmislar ki bakın orası çöktü. Desteklet tutmadı aşağıdaki. 3 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement