"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası - Son Dakika
Güncel

"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

İzmir'deki 49'u muvazzaf asker 72'si tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasına devam edildi

01.07.2013 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki 49'u muvazzaf asker 72'si tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasına başlandı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu ve tutuksuz sanıkların bazıları ve avukatları katıldı. Görülmesine 25 günlük aradan sonra bugün tekrar başlanan davada, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

Dinlenen bazı tutuksuz sanık ve avukatları, iddianamede yer alan suç örgütü ve konularla ilişkilerinin olmadığını savundu.

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

-Dava

TMK 10. maddesi ile görevli Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede, 49'u muvazzaf asker 72'si tutuklu, toplam 357 sanık hakkında dava açılmıştı.

İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği ileri sürülüyor.

Çete elebaşı olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Kişisel verilerin kaydedilmesi', 'Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek' suçlarından müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 'Yasaklanan bilgileri temin etmek' suçlamasıyla 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement