Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası - Son Dakika
Güncel

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

Sanık yakınları, CHP'li milletvekilleri, İşçi Partisi, Vardiya Bizde Platformu İzmir ve İzmir Cumhuriyet için Güçbirliği Bileşenleri üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Demir: "Bu orta oyununun, bu tiyatronun maalesef sonuna gelmiş durumdayız, hatta uzatmaları oynuyoruz.

13.01.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Nurettin Demir, "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasının sonuçlanmış olması durumunda, yaşanan son gelişmelerle tutuklu sanıkların özgür kalmış olacağını söyledi.

"Gizli bilgi ve belge bulundurma" davası sanık yakınları, duruşmayı izleyen CHP'li milletvekilleri, İşçi Partisi, Vardiya Bizde Platformu İzmir ve İzmir Cumhuriyet için Güçbirliği Bileşenleri'nin üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Andımız'ın okunmasıyla başlayan açıklamada, CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Muğla Milletvekili Nurettin Demir, tutuklu yargılananların mutlaka serbest kalacağına ve mağduriyetlerinin giderileceğine inandığını belirtti.

Sanık yakınları ile görüştüklerini ve mevcut durumu kamuoyuna aktardıklarını kaydeden Demir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sözde casusluk davası Türkiye'de Ergenekon'a göre 3 kat, Balyoz'a göre 2 kat fazla kapsamda ciddi bir suçlama, kumpastır. Fişlenenlerin 2 bin 500, takibi yapılanların bin 200 kişi olduğu, 357 kişinin tutuklu ya da davalarının sürdüğü bu konuda TSK'nın 316 değerli genç subayı 2-3 yıldır mağdurdur."

Dosyada ismi geçen subaylar tutuklanırken bazı bürokratların idari soruşturmalarla aklandığını iddia eden Demir "Bu orta oyununun, bu tiyatronun maalesef sonuna gelmiş durumdayız, hatta uzatmaları oynuyoruz. Eğer dava bitmiş olsaydı bütün tutuklu arkadaşlar özgür kalacaktı" dedi.

Demir, Türk ordusuna oyun düzenlendiğini, bu davaların bitirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

"Bu orta oyununun, bu tiyatronun maalesef sonuna gelmiş durumdayız, hatta uzatmaları oynuyoruz. Eğer dava bitmiş olsaydı bütün tutuklu arkadaşlar özgür kalacaktı" diyen Demir, Türk ordusuna oyun düzenlendiğini, bu davaların bitirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen de, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun gündeme getirdiği somut önerisi üzerinden Türkiye'de saflaşma olduğunu, bazı grupların Feyzioğlu'na saldırıya geçtiğini iddia ederek, bahsedilen davalarda tutuklu olanların bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement