Gizli Lider Beşiktaş Gerçek Liderlik Peşinde - Son Dakika
Spor

Gizli Lider Beşiktaş Gerçek Liderlik Peşinde

Ali DANAŞ-İSTANBUL-DHA Beşiktaş, Süper Ligin 22. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

21.02.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali DANAŞ-İSTANBUL-DHA

Beşiktaş, Süper Ligin 22. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak. Yarın akşam Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20: 00'de başlayacak ve Halis Özkahya tarafından yönetilecek.

BİR MAÇ EKSİĞİ İLE LİDERLİK FIRSATI

19. hafta müsabakası olan Trabzonspor maçı yoğun kar yağışı yüzünden ertelenen Siyah Beyazlılar yarın akşam oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanması halinde bir maç eksiği ile Süper ligin liderliğine yükselecek.

2 devreye 2 maç eksikle başlayan Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'den 5 puan geriye düşmesiyle futbolcular üzerinde baskı oluştuğu ve Sarı Lacivertlilerin büyük bir avantaj yakaladığı öne sürülmüştü.

Uzun süre maç yapmamanın futbolcuların maç kondisyonunu etkileyeceği ve üstüne üstlük erteleme maçlarında stopersiz kalan Beşiktaş'ın, 5 puanlık farkı kapatmasının zor olduğu da o dönem sıkça dile getirilmişti.

Ancak Siyah Beyazlı yöneticiler, teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcular, bu konuşulanların tamamen algı operasyonu olduğunu ve 2 maç eksikle ligin gizli liderinin kendileri olduğunu ifade etmişlerdi.

Aradan geçen bir aylık zaman Beşiktaş'ı haklı çıkardı.Fenerbahçe'nin üç hafta önce Antalyaspor'a 4-2 kaybetmesinin ardından dün akşam da Bursa deplasmanında 2 puan daha yitirmesi sadece Başakşehirspor maçında puan kaybeden Beşiktaş'ı liderliğe çok yaklaştırdı.

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın hafta içinde oynanan erteleme maçında Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 ile geçmesiyle 4 haftadır sürdürdüğü liderliği hem de bir maç eksiği olan Beşiktaş'a kaptırmanın eşiğine geldi.20 maçta 48 puan toplayan Siyah Beyazlılar, Gençlerbirliği'ni yenerse 22 maç sonunda 50 puanı olan Fenerbahçe'yi 1 puan farkla geçerek maç eksiği ile liderlik koltuğuna oturacak.

GENÇLERBİRLİĞİ KARŞISINDA 3 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Şenol Güneş Gençlerbirliği maçının kadrosunu hemen hemen belirlemiş durumda.

Statü gereği Mersin İdman Yurdu erteleme maçında sahada olamayan Boyko, Marcelo ve Alexis,Gençlerbirliği karşısında oynayabilecek.Ancak teknik direktör Şenol Güneş'in yeni transferlerden sadece ikisini sahaya sürmesi bekleniyor.

Kaleci tercihin Tolga Zengin'den yana kullanacak olan tecrübeli teknik adam Mersin İdman Yurdu maçında zorunlu olarak stoperde oynayan Necip ve Tosic'in yerine yeniden Marcelo ve Alexis'e görev verecek.Şenol Güneş'in son haftalarda form grafiğinde düşüş olan Gökhan Töre'yi Başkent ekibi karşısında dinlendirip Olcay Şahan'a ilk onbirde oynatması da kadro konusunda beklenen 2. gelişme.

Beşiktaş'ın yarınki karşılaşmaya Tolga-Beck-Marcelo-Alexis-İsmail-Atiba-Oğuzhan-Quaresma-Sosa-Olcay ve Gomez onbiri ile başlayacağı tahmin ediliyor.

VELİ KAVLAK VE TOLGAY ARSLAN FORMA BEKLİYOR

Siyah Beyazlı takımın uzun süreli sakatlık geçiren iki oyuncusu Veli Kavlak ve Tolgay Arslan teknik direktör Şenol Güneş'ten forma bekliyor.

Tecrübeli teknik adamın bir ay önce 'yavaş yavaş hazır oluyorlar' dediği iki oyuncu da 18 kişilik kadroya girmeye başlarken, Veli Kavlak Mersin İdman Yurdu maçının son dakikasında oyuna dahil olmuştu.

Tüm antrenmanlara düzenli olarak katılan ve kondisyon eksiklerini büyük ölçüde gideren iki oyuncu da Şenol Güneş'in kendilerine daha fazla süre vermesi için büyük bir hırsla çalışıyor ve hocalarından görev bekliyor.

BAŞKENT EKİBİ İBRAHİM ÜZÜLMEZ İLE TOPARLANDI

11 yıl boyunca Beşiktaş'ın sol kanadını hiç bir futbolcuya vermeyen ve taraftarların 'Deli İbrahim' diye çağırdığı İbrahim Üzülmez teknik direktör olarak ilk kez Beşiktaş'ın karşısına çıkacak.

Süper ligin ilk devresini 13 puan ile 16.sırada tamamlayan ve düşmeye en yakın takımlardan biri konumunda olan Gençlerbirliği, ikinci devrenin başlamasıyla adeta şaha kalktı. Teknik direktörlüğe İbrahim Üzülmez'i getiren Başkent ekibi üst üste 4 lig maçını kazanarak 25 puana yükseldi ve nefes alma fırsatı elde etti.

Teknik direktörlük kariyerine Elazığspor ile başlayan İbrahim Üzülmez 5 maç kaldığı Elazığ'daki görevinden ayrıldıktan sonra sürpriz bir şekilde Gençlerbirliği'nin hocası olmuştu.Burada çıktığı 4 maçta 4 galibiyet alarak teknik direktörlük kariyerinde büyük bir aşama kaydeden Üzülmez, hiç kuşkusuz ki Siyah Beyazlılarla yapacağı maçta duygusal anlar yaşayacak.

Basına konuşmama kararı bulunan Üzülmez,yine de yakın çevresine Beşiktaş'ı çok sevdiğini ama Gençlerbirliği'nin teknik direktörü olarak tek düşüncesinin kazanmak olduğunu söylemekten de geri kalmıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Gizli Lider Beşiktaş Gerçek Liderlik Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement