GKV'li Minik Sude'nin Fırçasıyla Gelen Dünya Başarısı - Son Dakika
Güncel

GKV'li Minik Sude'nin Fırçasıyla Gelen Dünya Başarısı

GKV Özel Okulları öğrencilerinden 6 yaş gurubunda eğitim gören Sude Güler Akın Slovakya'da katıldığı resim yarışmasıyla ülkemize derece kazandırdı.

29.03.2012 15:29  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerin Etnolojik ve Folklorik Kıyafetleri konulu resim yarışmasına katılan küçük Sude 42 ülkeden katılan yarışmacılar arasında resmettiği çalışmasıyla dikkatleri çekti. Gezegen Evinde düzenlenen ödül töreninde ödülünü ünlü Slovak ressam Mihailo Lisanin'den alan GKV'li minik ressam Sude Güler Akın'ı sınıf arkadaşları yalnız bırakmadı. Düzenlenen törene bütün sınıf arkadaşlarıyla birlikte giden Sude'nin heyecanı gözlerinden okunuyordu.

GKV Özel Okulları Balıklar Sınıf Öğretmeni Cennet Elbeyli ve Okul Müdiresi Neslihan Türkistanlı'da düzenlenen törende öğrencilerini yalnız bırakmadı. Sude'nin sonuçlardan çok etkilendiğini ve heyecanlandığını ifade eden Balıklar Sınıfı Öğretmeni Cennet Elbeyli "Sude'nin başarısı bütün öğrencilerimiz için örnek olmuştur. Yarışmaya katılmamız yönünde bizleri sürekli teşvik eden Gaziantepli ressam Mizyal Karabiber ve kızı Zeynep Karbiber'e teşekkür ediyoruz. Okullarımızda resim dersleri büyük bir ciddiyet içerisinde gerçekleştirilmekte, resim sanatına ilgisi olan öğrencilerimiz bu yolla tespit edilerek yeteneklerinin geliştirilmesi için özel bir çaba sarf edilmektedir" dedi.

Küçük yaşta ilk uluslararası başarısını elde eden Sude Güler Akın "Resim yapmayı çok seviyorum. Beyaz kâğıt üzerinde renklerin dans edişini izlemek hoşum gidiyor. İleride da büyük bir ressam olmak istiyorum" dedi. Sonuçları değerlendiren GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard Doç.Dr Atanur Vergili "Okullarımızda ki en önemli etkinlikler arasında yer alan çalışmalardan birisi olan resim çalışmaları normal müfredat dışında da yetenekli öğrencilerimizin gelişmesine yönelik sürdürülmektedir. Bu alanda öğrencilerimiz yerel, ulusal ve uluslararası arenalarda önemli başarılara imza atmaktadırlar. Anaokulu 6 yaş gurubu öğrencimiz Sude Güler Akın'ı başarısından dolayı kutluyoruz: Çalışmalarına önemli destekler sağlayan Gaziantepli ressam Mizyal Karabiber ve kızı Zeynep Karbiber'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Minikler sergiye hayran kaldı

Yapılan ödül töreninin ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilerin resimlerinden oluşan sergiyi gezen GKV'li minikler Slovak ressam Mihailo Lisanin'de çalışmalarını hayranlıkla izlediler. Gezegen evinde düzenlenen sergide hayranlıklarını gizleyemeyen minikler okullarına döndüklerinde günün izlenimlerini yansıtan kendi resim çalışmalarına da imza attılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV'li Minik Sude'nin Fırçasıyla Gelen Dünya Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement