GKV'liler İngiltere Yaz Kampını Tamamladı - Son Dakika
Güncel

GKV'liler İngiltere Yaz Kampını Tamamladı

GKV\'liler İngiltere Yaz Kampını Tamamladı

GKV Özel Okulları tarafından yurt içi ve yurt dışında uygulanan eğitim kamplarından birisi olan İngiltere kampı bu yıl da başarıyla tamamlandı.

18.08.2014 22:42  Güncelleme: 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin her yıl geleneksel olarak katıldığı İngiltere yaz okulu programı bu yılda University of Chester'da başarıyla tamamlandı.

Kampa katılan öğrenciler edindikleri yeni kazanım ve deneyimlerle ülkeye dönerken kampın önümüzdeki yıllarda da süreceği açıklandı. İngiltere'nin tanınmış üniversitelerinden birisi olan, kampüs içerisinde pek çok sosyal imkâna sahip University of Chester'da düzenlenen yaz kampına 21 öğrenci katıldı. Haftada 15 saat dil eğitimi içeren programda öğrencilerin dil düzeylerine göre belirlenen kur sınıflarında, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle tanışıp, kaynaşarak bol bol pratik yapma imkânı buldular. Öğlene kadar sınıflarında İngilizce eğitiminde uzmanlaşmış öğretmenleri eşliğinde ders gören öğrenciler, öğleden sonra katıldıkları badminton, basketbol, yüzme, futbol gibi spor aktiviteleri ile İngilizcelerini geliştirirken yapılan akşam etkinliklerinde ise farklı ülkelerin kültürlerini tanıyarak, hazırladıkları sunumlarla da Türk kültürünü tanıttılar.

GKV'li öğrenciler düzenlenen program çerçevesinde Chester, Blackpool, London, Manchester ve Liverpool şehirlerinde de incemeler yaparak İngiliz kültürünü, yaşamını ve insanlarını yakından tanıma şansı yakalarken İngiltere halkı ile bol bol sohbet etme fırsatını da değerlendirdiler. Altontower gezisi ile doyasıya eğlenen öğrenciler, Convy Kalesi, Roman tur, Beatles Müzesi, Bilim ve Endüstri Müzesi gezileri ile İngiltere tarihi hakkına bilgi sahibi oldular. Madame Tussauds, London Eye, Llangollen, Oldtrafford Stadyumu gezileri ise öğrencilerde çok güzel anılar bıraktı. Üç hafta süren kampa öğrencilere rehberlik yapan GKV Özel Ortaokulu Müdür yardımcısı Ayşe Özçınar, İngilizce Öğretmeni Bilge Didem Korkmaz ve GKV Özel Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hakan Anlıaçık, İngiltere yaz okulu kampının çok yararlı geçtiğini ve öğrencilerin üstün başarılarından gurur duyduklarını belirttiler. Uluslararası bir ortamda iletişim ve paylaşım içinde, eğitimi eğlence ile birleştirmenin keyfini yaşayan GKV'li öğrenciler yabancı dil ve kişisel gelişimleri açısından çok önemli bir yurt dışı deneyimi yaşayarak Türkiye'ye döndüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV'liler İngiltere Yaz Kampını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement