GKV’lilerden Muhteşem İngilizce Müzikal - Son Dakika
Yerel

GKV’lilerden Muhteşem İngilizce Müzikal

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Tarafından 'Benim Güzel Meleğim' Adlı İngilizce Müzikal, Başarıyla Sahnelendi.

06.05.2011 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep kolej vakfı özel okulları tarafından genelensel olarak her yıl sahnelenen bir ingilizce bir türkçe müzikal geleneğine bu yılda devam edilerek benim güzel meleğim adlı ingilizce müzikal gaün akm de başarıyla sahnelendi.

Akademik alanlarda olduğu gibi sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da başarılarından sıkça söz ettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri geleneksel hale getirdikleri İngilizce müzikal gösterilerini bu yılda başarıyla sahneleyerek izleyicileri adeta büyülediler. Müzikal'i GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy Mütevelli Kurulu ve yönetim kurulu üyeleriyle GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili, Liseler Müdürü Fevzi Beşe, İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik ve çok Seyda daveti izledi.

Altmıştan fazla oyuna imza atan İrlandalı yazar George Bernard Shaw'un Pygmalion eserinden uyarlanan My Fair Lady "Benim Güzel Meleğim" adlı müzikale GAÜN AKM sahnelerinden izleyiciyle buluşturan GKV Özel Okulları öğrencileri yabancı dil alanındaki ulaştıkları mükemmel noktayı da izleyicilere aktarma şansı yakaladılar.

George Bernard Shaw bu eseriyle 1925'te Nobel Edebiyat Ödülü'nü, 1938'de ise Oscar ödülünü alabilen ilk ve tek insan olmuştur. Oyun Broadway'de 1956-1962 yılları arasında büyük sükse yapmıştır ve hala gösterimi devam etmektedir. Audrey Hepburn ve Rex Harrison'un başrollerini paylaştığı film 1964 yılında 8 Oscar kazanmıştır.

Müzikal, bir dil bilimcinin sokakta tanıştığı ağzı bozuk, kötü İngilizce konuşan çiçekçi kızı, göz kamaştırıcı ve gerçek bir hanımefendi yapma çabasını anlatan bir komedi olma özelliğini taşıyan Benim Güzel Meleğim adlı komedi müzikal izleyicilerinden tam puan aldı. Öğrencilerinin sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da yetenekleri doğrultusunda geliştirildiğine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili "Geleneği bozmayarak bu yılda İngilizce müzikal gösterimizi başarıyla yerine getirdik.

Emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere katkı sağlayan bütün idareci ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Tamamı İngilizce sahnelenen İrlandalı yazar George Bernard Shaw'un Pygmalion eserinden uyarlanan My Fair Lady "Benim Güzel Meleğim" adlı müzikal herkes gibi bizleri de adeta büyülemiştir. Yabancı dil eğitimine önem veren kurumlarımız 48 yıllık süreç içerisinde eğitimde başarıdan başarıya koşarken öğrencilerinin en az bir yabancı dili ana dilleri gibi öğrenmelerini de sağlayarak bölge ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlamışlardır" dedi.

Müzikal herkes gibi bizleri de adeta büyülemiştir. Yabancı dil eğitimine önem veren kurumlarımız 48 yıllık süreç içerisinde eğitimde başarıdan başarıya koşarken öğrencilerinin en az bir yabancı dili ana dilleri gibi öğrenmelerini de sağlayarak bölge ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlamışlardır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel GKV’lilerden Muhteşem İngilizce Müzikal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement