GKV, LYS Şampiyonlarını Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

GKV, LYS Şampiyonlarını Ödüllendirdi

GKV, LYS Şampiyonlarını Ödüllendirdi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle LYS şampiyonları ödüllendirildi.

01.08.2012 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SBS ve LYS sonuçlarıyla Türkiye'nin en gözde Gaziantep'in en başarılı okulu seçilen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle LYS şampiyonları ödüllendirildi. Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin başarılı öğrencileri kutlayarak "GKV'li öğrenciler Gaziantep'in yüz akı olmayı başardı. Önümüzdeki yıllarda Gaziantep'e bu gün yapılan eğitim yatırımları ve çalışmalarının sonuçlarını alacağız. Sabırla, el birliğiyle güç birliğiyle bu kentin eğitim sorunun üstesinden geleceğiz." dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen ödül töreniyle LYS şampiyonları ödüllendirildi. Törene Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli ve yönetim Kurulu üyeleri Dr Mustafa Özgün, Av Aysel Tokatlı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç.Dr Atanur Vergili, Liseler Müdürü Fevzi Beşe ve çok sayıda öğrenci velili katıldı. Duygulu anların yaşandığı ödül töreninde LYS'de Türkiye ve il dereceleri elde eden öğrenciler diz üstü bilgisayar ve altınla ödüllendirildiler.

Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu

"GKV ilklerin ve şampiyonların okuludur"

Gaziantepli milletvekillerinin el ele vererek eğitim alanında önemli yatırımların yapılması için büyük çabalar harcandığını ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu "Ben ortaokulu GKV Özel Okullarında tamamladım, liseyi Kabataş Erkek Lisesinde tamamladım. Ben ve Arkadaşlarımın yetişmesinde GKV Özel Okullarının büyük rolü ve katkısı olmuştur. Bizlerde emeği bulunan merhum Cemil Alevli'ye ve yaşamlarını eğitime vakfeden Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy'a çok teşekkür ediyorum.

Başarılı gençlerimizle mutluluklarını paylaşmak üzere bir aradayız. Bugün onlar için çok güzel bir gün. Belki farkında değiller hayatlarının en güzel zamanlarında yaşıyorlar. Bu başarı ve bundan sonra atacakları adımlar kendilerini ve ailelerini bir yerlere taşıyacak. Bu çocuklarımızın ailelerinin gurur ve mutluluklarını görüyorum. Bu ailelerimiz ne kadar gururlansa azdır. Bir anne ve baba çocuğundaki başarıyı gördüğünde evliliğindeki başarıyı görmüş kadar mutlu olur. Kendilerini yürekten kutluyorum. Muhalefet ve iktidar partisi milletvekili arkadaşlarımız ve Sayın Bakanımızla birlikte Gaziantep'in eğitim yatırımlarının tamamlanması ve derslik mevcutlarının düşürülebilmesi için el ele vererek önemli yatırımlara imza attık.

LYS sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk bin kişi arasına 43 öğrencimiz girmiştir. Bu önemsenecek bir başarıdır. Kişisel başarı var. Gaziantep sadece İbrahimliden mevcut değildir. Şahinbey'de Şehitkâmil'de göç ve çeşitli nedenlerden dolayı eğitimin alanında istenilen başarı elde edilemiyor. Kırsal kesimlerdeki derslik başına düşen öğrenci sayısının düşürülmesi yönünde çalışmalarımız sürüyor. İl genelinde önümüzdeki dönemlerde de gerek fiziki alanda gerekse derslik ve öğretmen bazında eksikliklerin giderilmesini sağlayacağız. Eğitimde sadece okullar tek başına sorunu çözmekte yeterli değil, eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimizin çaba ve çalışmaları, ailelerimizin okullarımıza ve öğrencilerimize destekleri başarıya giden yolun en önemli anahtarlarındandır. Başarılarından dolayı GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy'un şahsında bütün GKV ailesini yürekten kutluyorum. Başarı bir ekip işidir. Gaziantep Kolej Vakfı ekip halinde bu başarıyı yakalıyor. GKV Özel Okulları ilkleri devam ettiriyor, öncülüğünü sürdürüyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin

Sabırla, elbirliğiyle, güç birliğiyle bu sorunu çözeceğiz

Gaziantep'te eğitim alanında devletin ciddi yatırımları olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin başarılı sonuçlar için biraz daha sabır istedi. Ödül töreninde yaptığı konuşmasında eğitimin ekip işi olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin SBS ve LYS sonuçlarında Gaziantep'in küçük illerle kıyaslanmasının yanlış olduğuna da dikkat çekerek her ilin kendi özelliklerine ve nüfus yapısına uygun illerle karşılaştırılmasının doğru olacağını sözlerine ekledi. Serin "Başarılı öğrencilerimizi, başarılarında büyük emekleri bulunan velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Gaziantep'in en önemli sorunu eğitim sonunu. Bu sorunu çözebilmemiz için çok büyük gayret göstermemiz ve bu gayretin süreklilik göstermezi gerekiyor.

Gaziantep yapısı itibarıyla çok göç alan bir il. Buna ve bazı nedenlere bağlı olarak son on yılda akademik manada sürekli bir gerileme yanmıştır. Göreve geldiğimiz iki yıllık süre içerisinde bu döngüyü geriye çevirebilmek için büyük bir gayret gösterdik. Ama şu husus unutulmamalıdır. Eğitim ve öğretimle ilgili konular bir süreç işidir. Bir takım sonuçları almak için bir yıllık süreler, iki yıllık süreler çok az. Bir okulumuzun mezun verebilmesi ilköğretimde 8 liselerde 4 yıllık bir süreç gerektiriyor. Bu açıdan hep birlikte, sabırla, yılmadan usanmadan bıkmadan korkmadan bu mücadelemizi devam ettirmemiz gerekiyor. Göreve başladığım dönemde Gaziantep ili derslik başına düşen öğrenci itibarıyla Şanlıurfa'dan sonra Türkiye'de ikinci sıradaydı. Biz yaklaşık iki yılda 55 hayırseverle protokol imzaladık, Bakanlığımızdan çok ciddi ödenekler aldık. Şuan Gaziantep'te 96 okul projemiz, okul inşaatımız devam ediyor. Ümit ediyoruz ki bu yıl 2500 derslik yapacağız.

Geçen yıl 1500 derslik yapılmıştı. Bundan önceki dönemlerde ortalama derslik sayısı yılda 280-320 arasında değişiyordu. Özellikle bu yılki LYS sonuçlarına bakarak bir karamsarlığa veya bu iş olmuyor duygusuna kapılmak yerine bizim hep beraber el birliğiyle gayretle, mücadeleyle bu konuda yılmadan, bıkmadan usanmadan bir çalışma ile bu sonucu tersine döndürme çabasında güç birliği yapmamız gerekiyor. Burada herkesime düşen görev var. Bizlere düşen çok çalışmak. Gece ve gündüz gayret içerisinde çalışmamız gerek. Ailelerimize düşen görev var. Velilerimizin çocuklarına zaman ayırması ve onlarla yakından ilgilenmesi bizler için çok büyük bir katkıdır. Özel Okullarımızın da gayret ve çabalarını takdirle karşılıyoruz. Bu yıl LYS' de ilk binde 43 öğrencimiz var. 92 derecemiz var.

Bunların önemli bir kısmını özel okullarımız oluşturuyor. Özel okullarımızı resmi okullarımızdan asla ayırmadık. İkisi de eğitim vermektedir ikisi de Gaziantep'in eğitim ve öğretiminde başarı elde etmek için çalışmaktadır. Gaziantep'teki eğitim sorunlarının çözümü herkesin el birliğiyle, güç birliğiyle çözülecektir. Bu konuda sadece bir kurumun çalışmasıyla sonuç almak mümkün değildir. Sayın Valimiz Erdal Ata Bey göreve geldiği günden bu yana bu konu üzerinde çok yoğun bir çaba sarf ediyor. İki günde bir bir araya gelerek Gaziantep'in eğitim öğretim konusundaki en önemli sorunlardan birisi olan arsa sorununu çözmeye çabalıyoruz. İlimizdeki bütün arsalar gerek hazine gerekse şahıs mülkü olarak inceleniyor bunlar içerisinde okul alanı olarak kullanılabilecek arsalar ayrılıyor ve gerekli tahsis çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar yaklaşık bu manada 60 arsanın tahsisini sağladık. Metrekare bazında yaklaşık iki milyon metre kare okul arsası tahsisi yaptık ve milli eğitime kazandırmış bulunuyoruz.

Yapılan bu çalışmalar şu an itibarıyla düşünüldüğünde üç yıl sonra meyvelerini vermeye başlayacaktır. Ümit ediyoruz ki Gaziantep bir sanayi ve ticaret şehri olmanın yanında, bir kültür şehri olma özelliği yanında önümüzdeki yıllarda bir eğitim şehri olarakta zikredilmeye başlar. Bir çiçekle bahar olmaz, hiç birimizin elinde sihirli bir değnek yok. Sabırla ısrarla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Önümüzdeki yılla ilgili bir tespitimiz var. 2012/2013 eğitim öğretim yılında sınava girecek olan versiyonun bu yıla nazarla daha çok başarılı olacağı görülüyor. Alttan gelen öğrenci profili biraz daha fazla donanımlı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının LYS başarılarını yürekten kutluyor, Mütevelli Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy'un şahsında bütün GKV ailesini, sınavda başarı elde ederek Gaziantep'in yüz akı olmayı başaran değerli öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi velilerimizi yürekten kutluyorum" dedi.

SBS ve LYS' de Gaziantep'in en iyi okulu GKV oldu

GKV Özel Okulları 2012 SBS' de elde ettiği üstün başarıların ardından, 2012 LYS' de de kazandığı Türkiye dereceleri ve il birincilikleriyle Gaziantep'in lider okulu olma geleneğini sürdürdüğünü ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç Dr Atanur Vergili " Bugün, öğrencilerimizin ilimizin eğitim gündeminde her zaman en öncelikli yeri alan başarılarının sevincini ve mutluluğunu paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi, çok uzun ve sonuçları yıllar sonra alınabilen bir süreç olan eğitim, ülkemizin ve özellikle şehrimizin en temel sorunlarının başında gelmektedir. Yapılan yatırımlara, açılan okullara, tahsis edilen kadrolara, düzenlenen kampanya ve seferberliklere rağmen eğitimde istenilen başarıyı bir türlü yakalayamıyoruz.

İnsanımızı gelişmiş ülkelerin standartlarında eğitemediğimiz sürece Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği ulusal hedefimiz çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmamızın çok zor olacağını iyi biliyoruz. Kendi yarattığımız bu karmaşık sorunun çözümü kendi çabalarımıza bağlı. Yanlışlarımızı iyi tespit edip düzelterek, kendi eğitim modelimizi oluşturarak, yönümüzü istikrarlı ve tutarlı planlamalarla belirleyerek bu çıkmazın üstesinden gelebiliriz, aksi halde hüsrandan kurtulamayız. Bu çetin uğraşta herkes ve her kesim üzerine düşeni yapmalı, 'ne yapalım bu kadar oluyor' söyleminden vaz geçerek, acil çözüm yolları bulmanın çarelerini aramalıdır. Biz Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak, her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmayı vazgeçilmez bir ilke kabul ediyor ve elde ettiklerimizle asla yetinmiyoruz.

Sloganımız daima ileriye ve daha iyiye. Okullarımızın 50. kuruluş yılını kutlayacağımız 2013 yılına, yurt genelinde eğitim camiasının büyük takdirini kazanan sayısız başarılarla girmek bizleri güçlendirmekte ve öğrencilerimizin dereceleri Gazikentimizin gururu olarak istatistiklere geçmektedir. Eğitimde iddiamız çok büyük. GKV Özel Okullarının hedeflerini her yıl daha ileriye götürüyor, örnek alınan lider bir eğitim kurumu olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Biz içi boş hayallere değil, insana yatırım yapıyor, özden çok reklama dayalı, spekülasyona ve gösterişe yönelik içi boş eylemler yerine uzun dönemli ve kalıcı uygulamalara ağırlık veriyoruz. Bu girişimlerimizin başarılarımıza yansıyarak doğru yolda olduğumuzu göstermesi, bizi mutlu etmekte ve daha çok çalışmaya yöneltmektedir. Bu amaçla bu yıl İngilizce Hazırlık programı uygulayacak yeni bir birimimiz olan Cemil Alevli Kolejini açarak öğrenci alacağız. Gaziantep'te bir ilk olacak Cemil Alevli Kolejinde güçlü bir yabancı dil eğitimi vererek, öğrencilerimizi tüm dünyada kabul gören Uluslararası Bakelorya Programlarına hazırlamayı ve sınavsız üniversitenin yolunu açmayı hedefliyoruz.

Öte yandan, yıllardır ülkemizin en yüksek puanla öğrenci alan liseleri arasında bulunan GKV Özel Fen Lisesine 2011 SBS sonuçlarına göre yerleşen 40 öğrencinin tavan puanı 492,014, taban puanı 479,788 ve puan ortalaması ise 484,801 olmuştur. İlimizin yüz akı olan bu sonuçlar bizi gururlandırmaktadır. Sizlere 2012 YGS ve LYS 'de öğrencilerimizin elde ettiği derecelere ilişkin bilgi vermek istiyorum. Nisan ayında yapılan 2012 YGS' ye 1.875.433 2012 ve 16-24 Haziran tarihlerinde yapılan LYS' ye 871.313 aday girmiştir. Bazı ülkelerin nüfusuna denk sayıda yoğun bir katılımın olduğu bu sınavlar, yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada en büyük ölçekli ölçme ve değerlendirme işlemlerinin başında gelmektedir.

Gaziantep için ne yazık ki iyi sonuçların alınmadığı bu sınavlardan 2012 YGS 'de GKV Özel Fen Lisesi öğrencileri Asuhan PAR YGS 3-4-5'te il birincisi, YGS 6'da il ikincisi, YGS 1'de il üçüncüsü, Merve BAYRAM YGS 2'de il ikincisi, YGS 1-6'da il dördüncüsü olmuş, Öğrencilerimiz İlk Binde 25 derece, İlk Beş binde 87 derece ve İlk Onbinde 122 derece elde etmiştir. Bu sonuçlara göre, GKV Özel Fen Lisesi 2012 YGS' de ilimizdeki 117 lise arasında tüm puan türlerinde il birincisi olmuştur.2012 LYS sonuçları da GKV Özel Liseleri için gurur vericidir. GKV Liseleri bu sınavda ilk binde 6 öğrenci 24 derece, ilk iki binde 12 öğrenci 41 derece, ilk üç binde 15 öğrenci 55 derece, ilk beş binde 21 öğrenci 92 derece ve ilk on binde 32 öğrenci 138 dereceyle ilimizde yine en iyi sonuca ulaşmıştır.

2012 LYS' de dereceye giren öğrencilerimizin isimleri, puan türleri ve puanları şöyledir: Anıl Kaplan Y-MF-2 puan türünde 550,958 puanla Türkiye 56. ve il birincisi, Y-MF-3 puan türünde 550,221 puanla Türkiye 64. , Y-MF-4'te 548,391 puanla Türkiye 96. ve il birincisi, Y-MF-1'de 547,517 puanla Türkiye 136. ve il birincisi olmuştur. Öğrencilerimiz Burak Geçer Türkiye 241. Asuhan Par Türkiye 467., Berken Gür Türkiye 484., Mert Balim Türkiye 513. ve Mehmet Kurt Türkiye 619.'su olarak ilk binde yer almıştır."dedi. Yapılan konuşmaların ardından LYS sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilere Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli Kurulu üyeleri Dr Mustafa Özgün, Av Aysel Tokatlı ve okul idarecileri öğrencilerin ödüllerini vererek günün anısına hatıra fotoğraf çektirdiler. Başarıları ödüllendirilen öğrenci velileri duygulu anlar yaşarken öğrencilerin Türkiye'nin en prestijli üniversitelerini tercih edeceği de öğrenildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV, LYS Şampiyonlarını Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement