Global Wellness Day, Dünya Temizlik Günü İçin Harekete Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Global Wellness Day, Dünya Temizlik Günü İçin Harekete Geçiyor

Global Wellness Day, Dünya Temizlik Günü İçin Harekete Geçiyor

Global Wellness Day, daha iyi bir yaşamın en önemli şartlarından temiz bir çevre için 15 Eylül Dünya Temizlik Günü'ne çöp toplama etkinliğiyle destek veriyor.

14.09.2018 19:36  Güncelleme: 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya genelinde her yıl üretilen plastik torba sayısı 1 trilyona ulaştı. Özellikle de deniz canlıları, okyanusta her mil karede 46 bin plastik atıklar nedeniyle plastik kirliliğinden son derece kötü etkileniyorlar. Plastik kullanımına yönelik önlemler alınması ve bu konuda farkındalık yaratılması büyük önem taşıyor.

Türkiye'den tüm dünyaya yayılan iyi yaşam hareketi GWD; sadece bireysel olarak sağlıklı ve iyi yaşamanın dışında, GWD7 adımlık Manifestosunun "Plastik şişe kullanmayın" ilkesiyle, plastik kullanımının çevremize ve sağlığımıza etkisine dikkat çekiyor.

110 ülkede 4300'den fazla noktada milyonlarca insan tarafından kutlanan GWD, doğduğu yer olan Sapanca'da, Kırkpınar Eski Havaalanı'ndan başlayarak Kırkpınar Sahil Yolunu temizlemeyi hedefleyen"çöp toplama etkinliği" düzenliyor. Sahil yolu boyunca hem spor yaptıracak hem de çevre temizliğine katkıda bulunacak olan etkinlik 15 Eylül günü saat 10:00'da başlayacak.

Tüm dünyada daha iyi bir yaşam için değişim hedefleyen GWD; Kanada, Amerika, Arjantin, Brezilya, Meksika, Hindistan, Tayland, Japonya, İtalya, Fransa ve daha birçoğu dahil olmak üzere dünyanın 110 ülkesinde, milyonlarca insan tarafından, 4300'den fazla noktada kutlanıyor.2015'te 200 milyon kişiye ulaşan GWD, 2018'de 300 milyon kişinin hayatına dokunmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Global Wellness Day, Dünya Temizlik Günü İçin Harekete Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement