Gmail, Yapay Zekası Sayesinde Spam E-Postaların %99,99'unu Engelliyor - Son Dakika
Teknoloji

Gmail, Yapay Zekası Sayesinde Spam E-Postaların %99,99'unu Engelliyor

Gmail kullanıcıları, Google'ın başarılı yapay zekası sayesinde artık daha rahat bir kullanım deneyimi yaşıyor.

06.02.2019 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgilerimizin para karşılığı astılması sonucunda alakasız ve gereksiz birçok yerden gelen reklam amaçlı spam mesajlarla dolan gelen kutumuz bizleri çıldırtabiliyor. Önemli e-postaları görmemizi engelleyen bu mesajlar için Google, yapay zekasını kullanıyor. Google'ın yapay zekası kullanıcıları büyük bir yükten kurtararak her gün milyonlarca spam e-postayı engelliyor.

Gmail, Yapay Zekası Sayesinde <a class='keyword-sd' href='/spam/' title='Spam'>Spam</a> E-Postaların %99,99'unu Engelliyor

Google'ın makine öğrenme teknolojisine sahip yapay zekası, geçen ay içerisinde tonla yeni spam filtresinin de eklenmesiyle her gün 100 milyondan fazla gereksiz bir şekilde gönderilen spam e-postayı engeller hâle geldi. Yapay zekasının spam türünde olan e-postaların %99,99'unu engellediğini söyleyen Google, bu sayede kullanıcıların daha rahat bir Gmail deneyimi yaşadığını iddia ediyor.

Gmail, Yapay Zekası Sayesinde Spam E-Postaların %99,99'unu Engelliyor

Yapay zekalar belirli spam mesajları engellese de birçok spam mesajı gözden kaçırıyor ve kullanıcılara iletilmesine sebep oluyordu. 2015 yılında Google tarafından başlatılan TensorFlow projesi, Google'ın %99,99 oranındaki başarıyı yakalamasına ön ayak oldu. Makine öğrenme teknolojisine sahip olan TensorFlow, geliştiricilerin büyük veri akışlarını inceleyebilecek yapay zekalar geliştirmelerini sağladı.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Gmail, Yapay Zekası Sayesinde Spam E-Postaların %99,99'unu Engelliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement