Gmka'nın İlçe Çalıştayı Ezine'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gmka'nın İlçe Çalıştayı Ezine'de Yapıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) Çanakkale'deki 3.ilçe çalıştayı Ezine'de yapıldı.

16.01.2013 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) Çanakkale'deki 3. ilçe çalıştayı Ezine'de yapıldı.

GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Ezine Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, çalıştay ve bölge planı konusunda katılımcılara görüşlerini aktardı.

Ezine'nin kendisi için yabancı bir yer olmadığını belirten Gündoğan, bölge planı hazırlanması kapsamında Güney Marmara Bölgesi'ndeki her ilçeye gideceklerini söyledi.

Gündogan, ilk yaptıkları bölge planının 2010-2013 yıllarını kapsadığını ifade ederek, "Şimdi 2014-2023 yılları arasında uygulanacak plan için buradayız. Bu çalıştayların ülkemizin 2023 vizyonuna katkısının güçlü olacağına inanıyorum. İl ve ilçe olarak 2023'te nerede olmak istiyorsak, onu belirlemeye çalışacağız. 2023'te Ezine nerede olacak- Neyi başarmış olacağız- Bunu müzakere edip, sizden gelen talepleri değerlendirip, planımızda yer vereceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Cengiz Karabulut ise Ezine'nin marka bir şehir olduğuna işaret ederek, "Potansiyelimizi yeterince değerlendiremiyoruz. 10 yıllık gelişim planını buna göre değerlendirmek zorundayız" dedi.

Ezine peynirinin tüm Türkiye'de tanındığını ve marka haline geldiğini dile getiren Karabulut, bu konuda daha çok çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, Belediye Başkanı Halil Büyükerol, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Palaz, Geyikli Beldesi Belediye Başkanı Metin Salman, Mahmudiye Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Keskin ile ilgililer katıldı.

Muhabir: Birol Güngördü/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gmka'nın İlçe Çalıştayı Ezine'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement