GMYO Öğrencilerinden Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

GMYO Öğrencilerinden Örnek Davranış

GMYO Öğrencilerinden Örnek Davranış

Van'ın Gevaş ilçesindeki YYÜ Gevaş Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, maddi durumu düşük arkadaşları yararına bir gece düzenledi.

16.01.2013 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş ilçesindeki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gevaş Meslek Yüksek Okulu (GMYO) öğrencileri, maddi durumu düşük arkadaşları yararına bir gece düzenledi.

Vizontele Sinema Salonu'nda düzenlenen geceye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda şiir ve müzik dinletileriyle duygulu anlar yaşayan vatandaşlar, skeçlerle doyasıya eğlendiler. Çekilişlerin yapıldığı gece, halk oyunları gösterisiyle son buldu. Program sonunda bir konuşma yapan GMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, öğrencilerin bu duyarlı davranışlarının takdire şayan olduğunu belirtti. Yurdun dört bir tarafından gelen yaklaşık bin öğrencinin GMYO çatısı altında birleştiğini ifade eden Görentaş, yüksek okulların bir fonksiyonunun da bölgedeki sosyal ve kültürel aktivitelere katılarak, toplumu güzel bir yere getirmek olduğunu söyledi. Görentaş, "Gecenin ayrı bir özelliği de, burada elde edilen gelirin MYO' da maddi durumu düşük öğrencilere katkı olarak sunulmasıdır. Bu da toplumsal duyarlılık açısından son derece önem arz ediyor. Bu duyarlılıklarından dolayı öğrencilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu duyarlılık her alanda da gelişir" dedi.

Gecenin hazırlanmasında öncülük eden GMYO Öğretim Görevlisi Erdal Demir, gecenin 1,5 ay gibi kısa bir zamanda hazırlandığını belirtti. GMYO'da olduğundan dolayı mutluluğunu ifade eden Demir, "Böyle bir gençliğin içinde olduğum için çok mutluyum. İyi ki buradayım ve bunların içindeyim" ifadelerini kullandı.

Demir, okul olarak bu tür etkinliklerin ilerde de düzenleneceğini dile getirerek, "Hem bölge halkı, hem de öğrenciler için ileriki zamanlarda konserler düzenlemeyi ve bunun yanında yazarlar ve kişisel gelişim uzanmalarını getirerek sosyal ve kültürel açıdan daha büyük organizasyonlar düzenlemeyi düşünüyoruz"

ifadelerini kullandı.

GMYO öğrencileri ise, maddi durumu düşük arkadaşları için az da olsa yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Eğer arkadaşlarımıza az da olsa faydamız dokunmuşsa ne mutlu bize" şeklinde konuştular. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel GMYO Öğrencilerinden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement