Göç Politikaları Değerlendirildi - Son Dakika
Yaşam

Göç Politikaları Değerlendirildi

Göç Politikaları Değerlendirildi

Kartepe Zirvesi’nde Uygulamalar Işığında, Avrupa Birliği Göç Politikaları değerlendirildiZirve kapsamında “Göçmen Entegrasyonu Uyum ve Eğitim” konusunda özel bir panel düzenlendi.

28.10.2018 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Zirvesi'nde Uygulamalar Işığında, Avrupa Birliği Göç Politikaları değerlendirildi

Zirve kapsamında "Göçmen Entegrasyonu Uyum ve Eğitim" konusunda özel bir panel düzenlendi. Panel oturumuna İstanbul Rumeli Üniversitesi'nden Fatih Turan Yaman, Bonn Üniversitesi'nden Dr. Claus Bech Hansen, Göçmen ve Mülteciler Bulgar Konseyi'nden Vlademir Milev ve Yunanistanlı Gazeteci Nikos Georgiades Uygulamalar Işığında, Avrupa Birliği Göç Politikalarını değerlendirdi.

Bonn Üniversitesi'nden Dr. Claus Bech Hansen, "Bu yılın başlarında bir rapor hazırlardım. Avrupalı sığınmacıları içeren bir rapordur. Bu rapor kuzey ülkesi İzlanda ve İskandinav ülkeleriyle ilgilidir. Biliyorsunuz sığınma taleplerinden sonra bu ülkelere giden sığınmacılar içerisinde çocuklar da bulunuyor. Bu ülkeler arasında İsveç en çok mülteci alan ülkedir. Genel olarak bu ülkelerdeki sığınmacıların sayısı son yıllarda oldukça arttı. Araştırmamızda çocukları da dinledik. Temel bulgularımıza bakacak olursak; kuzey ülkelerinde çocukların büyük bir koruma sistemi bulunuyor. Kuzey ülkeleri çocuk hakları mevzuatını kabul etmiş olsalar da çocuklara yönelik kuralların uygulanmadığı görülüyor. Özellikle yetim ve yalnız çocuklar olduğunda sorun daha büyüyor. Sığınmacı çocukların hakları kanunlarla belirlenirse her şey daha düzgün işliyor. Bu çocukların hakları daha sağlam temellerle korunuyor. Özellikle çocukların eğitim alabilmesi için kurulu ve işleyen kurumların olması gerekiyor. Göç idarelerinin göçmen çocuklarıyla ilgilenen kuruluşlarıyla birlikte çalışması gerekiyor. Bu birlikte çalışma birçok problemi ortadan kaldırmaktadır" dedi.

Yunanistanlı Gazeteci Nikos Georgiades, " Makedonya'da 2 hafta önce yapılan bir denetimde göçmenlerin tespit edilmesi ki bu göçmenler Yunanistan'dan geçerek oraya gitmişlerdir. Maalesef benim yaşadığım Mora şehrinde neredeyse artık her gün boğulmuş ve diğer nedenlerden ölmüş göçmen cesetleri bulunuyor. Şu anda çok kötü manzaralar yaşanıyor. Dünyadaki sığınmacılara çok kötü muameleler yapılıyor. Düşünün 5 yaşındaki sığınmacı bir çocuğa tecavüz ediliyor. Birleşmiş Milletler'e göre Türkiye'de mültecilerin durumu diğer ülkelere göre çok daha iyidir. Yunanistan'da kamplar birçok problem gözlemleniyor. Ancak Yunanistan'daki mültecilerin durumu Ortadoğu ve diğer bazı ülkelere nispeten daha iyidir" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Göç Politikaları Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement