Göçmenlere Siyaseti Anlattılar - Son Dakika
Güncel

Göçmenlere Siyaseti Anlattılar

Göçmenlere Siyaseti Anlattılar

Yerel Siyasete Yeşil Alternatif Derneği, Heinrich Böll Vakfı ile birlikte Düsseldorf'ta bir toplantı düzenledi.

20.07.2013 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel Siyasete Yeşil Alternatif Derneği, Heinrich Böll Vakfı ile birlikte Düsseldorf'ta bir toplantı düzenledi.Farklı derneklerden katıtılımcıların bulunduğu ve Yeşiller Partisi KRV Milletvekili Arif Ünal'ın da takip ettiği toplantıda, göçmen kökenlilere yerel siyasete katılım çağrısı yapıldı.

Toplantıda katılımcılara aksiyonla ilgili sunumlar yapan Yeşiller Partisi Essen İl Başkanı ve Yerel Siyasete Yeşil Alternatif Derneği Eğitim Birimi Sorumlusu Gönül Eğlence, toplantı sonunda habercilere aksiyon hakkında bilgiler verdi.

Gönül Eğlence, göçmenlerin çeşitli platformlarda etkin olduklarını biliyoruz, ama siyasette pek katılımcı olmadıklarını da görüyoruz.Yerel Siyasete Yeşil Alternatif Derneği olarak partiler üstü bir konsept geliştirdik.Yerel siyasetçilere eğitim veren bu konsepten, siyaseti seven herkesin yaranlanması gerektiğini düşünüyorum dedi.Eğlence, davet üzerine bilgilendirme toplantıları düzenleyebileceklerini de ayrıca belirtti.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti(KRV) Birlik90 Yeşiller Milletvekili Arif Ünal katılımcılara, göçmen kökenli biri olarak siyasette geçirdiği aşamaları anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göçmenlere Siyaseti Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement