İnsan kaçakçıları, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana'ya bıraktılar - Son Dakika
3.Sayfa

İnsan kaçakçıları, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana'ya bıraktılar

Afganistan'daki hayat şartları nedeniyle kaçak yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen çoğu Afgan, 130 göçmen insan kaçakçıları tarafından dolandırıldı. Aralarında hasta çocukların da olduğu Afgan mülteciler "Avrupa" diye Adana'da indirildi. Bu olay Banker Bilo filmini akıllara getirdi.

21.02.2020 09:29  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında hasta çocukların da olduğu çoğunluğu Afgan uyruklu 130 göçmen "Avrupa'ya götürüyoruz" yalanıyla kandırılıp Adana'ya bırakıldı.

Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi'nde D-400 karayolu kenarında çok sayıda kaçak göçmen olduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis bir dramı ortaya çıkardı.

İZMİR'DEN ADANA'YA GETİRDİLER

Polis ihbar edilen adrese gittiğinde çoğu Afganistan, Pakistan ve Özbekistan uyruklu 130 kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu iki çocuğun ise hasta olduğu kaçak göçmenlerin İzmir'den Adana'ya geldikleri belirlendi.

İnsan kaçakçıları, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana'ya bıraktılar

BANKER BİLO FİLMİ AKILLARA GELDİ

Yapılan çalışmada göçmenlerin yaklaşık 1 yıl önce Avrupa'ya gitmek için İzmir'e geldiği, buradan deniz yoluyla Avrupa'ya gitmeye çalıştıkları ancak gidemeyince birkaç kişiyle anlaşıp kara yoluyla yine kaçak yollardan Avrupa'ya gitmek için yola çıktıkları, anlaştıkları şahısların kendilerini jandarma olarak tanıtıp kaçak göçmenleri Adana'ya getirdiği öğrenildi. Bu durum başrollerini Şener Şen ve İlyas Salman'ın oynadığı Banker Bilo filmini akıllara getirdi. Filmde Şener Şen de Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşları İstanbul'a getirip Avrupa diye kandırıp paralarını alıp kaçmıştı.

İnsan kaçakçıları, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana'ya bıraktılar

"AFGANİSTAN'DA DA SAVAŞ VAR"

Kendilerinin Adana'da olduğunu öğrenen kaçak göçmenler şok olurken, ülkelerinde savaş ve işsizlik olduğu için bir yıl önce İran'da bin ile ikişer bin dolar para vererek Türkiye'ye Van üzerinden giriş yaptıklarını anlattı. Göçmenler, "Türkiye'ye kaçak yollarla geldik, buradan deniz yoluyla yurt dışına çıkacaktık ama gidemedik. Afganistan'da savaş var, orada bomba patlıyor çocuklar ölüyor. Ama kimse bilmiyor. Bomba patlayınca ayaklar bir tarafta başlar diğer tarafta. Biz canımızı kurtarıp bir iş sahibi olmak ve daha sonra iyi bir hayata sahip olmak için buraya geldik. Afganistan'ı terk ettim çünkü orada savaş var. DEAŞ ve onun gibi terörist gruplar var. Annem ve babam Afganistan'da biz onları bırakmak istemedik ama onlar bizi gönderdi" dediler.

İnsan kaçakçıları, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana'ya bıraktılar

İKİ ÇOCUĞUN HASTA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kaçak göçmenler arasında çok sayıda çocuk olduğu görülürken, iki çocuğun da hasta olduğu belirlendi. Özellikle çocukların kuru ekmek yemesi yürekleri sızlattı. Diğer çocukların ise üşüyüp battaniyeye sarıldığı, bazı çocukların ise hiçbir şeyden habersiz bu halde bile gülerek objektiflere poz verdiği görüldü. Kaçak göçmenler daha sonra sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü.

İnsan kaçakçıları, Avrupa\'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana\'ya bıraktılar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İnsan kaçakçıları, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana'ya bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Vicdan!: Allah yardımcıları olsun. 4 0 Yanıtla
  • super guç: avrupada ne var hıristiyanların kölesi olacağınıza memleketinizin fakiri olun daha iyi 3 0 Yanıtla
  • son yol: Usandim artik bu hikayelere yorum yapmaktan Allah insanligi kurtarsin insallah 3 0 Yanıtla
  • yusuf: ilime bilime sanayi ve üretime sırtını dönen gelecegini ilkel inançlar üzerine kuran din mezhep referanslı yaşayan tüm islam ülkeleri mahfoldu herşey ortada tek dertleri gelişmiş sanayileşmiş batıya sığınmak EŞSİZ ATATÜRK HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR. derken ne kadarda haklıymış 1 1 Yanıtla
  • Özüyılmaz23: Görün bakın korsana virüsü türkiye yi kasıp kavuracak cin den beter oalacaz bu kadar göçmen durum vahim yol geçen hanı bile daha sistemli olur 1 0 Yanıtla
  • Ahsen: Vallahi avrupadakiler afganistan suriye irak pakistandakilere avrupaya geldik söyle iyi böyle iyi..buradayiz suradayiz diye video gönderiyorlar onlarda yollara dusup avrupaya canlari pahasina gitmeye calisiyorlar.isvecte hic bir afgana oturum vermiyorlar burda 4 yil 3 yil rezil sefil durumda gezinip duruyorlar..ne olacaklarida belli degil.Herkes vatanina sahip ciksin.. 1 0 Yanıtla
  • candost: neden arap ulkelerine değilde.. yada musluman cografyalarına değilde.. hep bu multeciler avrupaya gitmek isterler? bence mesele sadece geçinmek değil.. iş ona kalsa arabistanda da iş var.. bu işte baska baska şeyler var.. disco dans muzik özgürlük ve guzel bacaklar gibi ..kimse bir bardak bira içti diye yargılanmak istemez.. 0 0 Yanıtla
  • Adana: Kuru iftira şalgam içmeye gittik baktık hepsi kaçmış :) 0 0 Yanıtla
  • Her sey sizin elinizde: Okumak okumak okumak. Baska caremiz yok! Duydugunuz haberleri yorumlayin,10 15 tl internetten kitaplar bulabilirsiniz kitap alin kitap okuyun. Tekrar egitim alin! Yorumlayin sessiz kalmayin ezilmeyin teokratik anlayış içinde! 0 0 Yanıtla
  • wwe: Allah yardımcıları olsun zor iş ya bu soğukta karda kışta yazık 0 0 Yanıtla
  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement