Gökan Zeybek, AKP'li Kiler'in Holdingini ve Halbank'ı Protesto Etti: "Milyonlarca Dolarlık Bir Rantı, Bir İmzada Üzerine Geçirmesini Asla Kabul... - Son Dakika
Güncel

Gökan Zeybek, AKP'li Kiler'in Holdingini ve Halbank'ı Protesto Etti: "Milyonlarca Dolarlık Bir Rantı, Bir İmzada Üzerine Geçirmesini Asla Kabul...

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in yöneticisi olduğu Kiler Holding’in borcuna karşılık olarak bir kısmını 100 milyon dolara Halkbank’a sattığı Sapphire AVM’nin tamamını 48 milyon dolara bankadan geri almasını AVM önünde protesto etti. Zeybek, “Yapılan işlem hukuka da vicdana da aykırıdır. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacaktır. Sırtını iktidara dayamış, hele hele halka hizmet etmek yükümlülüğünde olan bir milletvekilinin bu gücünü kullanarak milyonlarca dolarlık bir rantı, bir kalemde, bir imzada üzerine geçirmesini asla kabul etmiyoruz” dedi.

13.01.2023 12:40  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in yöneticisi olduğu Kiler Holding'in borcuna karşılık olarak bir kısmını 100 milyon dolara Halkbank'a sattığı Sapphire AVM'nin tamamını 48 milyon dolara bankadan geri almasını AVM önünde protesto etti. Zeybek, "Yapılan işlem hukuka da vicdana da aykırıdır. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Sırtını iktidara dayamış, hele hele halka hizmet etmek yükümlülüğünde olan bir milletvekilinin bu gücünü kullanarak milyonlarca dolarlık bir rantı, bir kalemde, bir imzada üzerine geçirmesini asla kabul etmiyoruz" dedi.

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in yöneticisi olduğu Kiler Holding'in borcuna karşılık olarak bir kısmını 100 milyon dolara Halkbank'a sattığı Sapphire AVM'nin, tamamını 48 milyon dolara bankadan geri almasına yönelik tepkiler sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de beraberindeki heyetle birlikte bugün AVM önünde açıklama yaptı. AVM'nin bulunduğu yerin İstanbul İmar Yönetmeliği'ne göre bir parsel üzerinde, en fazla 3 emsal yapılması gerekirken söz konusu yerin 13 emsali olduğunu belirten Zeybek, şöyle konuştu:

"İMAR KOŞULLARININ TAM 4 KATI FAZLALIKTA YAPILMIŞTIR: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın muhtelif zamanlarda çıkardığı imar yönetmelikleriyle kat bahçeleri, koridorların, ibadet alanlarının, başka tesislerin emsal dışına bırakılması, bu binanın zemin ve bodrum katında bulunan bütün dükkanların emsal dışına bırakılmasıyla birlikte, arkamızda bulunan bu yapı, İstanbul İmar Yönetmeliği'nin öngördüğü imar koşullarının tam 4 katı fazlalıkta yapılmıştır, ancak bu yetmemiştir.

AKP'YLE ZENGİNLEŞEN GRUPLARA BU BÜYÜKLÜKTE BİNA YAPMAK DA YETMEMİŞTİR: AKP siyasetiyle birlikte zenginleşen gruplara bu büyüklükte bina yapmak da yetmemiştir. Bu binanın yapım aşamasında ve sonrasına ticari kredilerde kullandıkları borçlarını ödeyememelerinden dolayı bu binayı önce teminat göstererek kredi kullandırmışlar Halk Bankası üzerinden. Sonra da bu binanın 146 tane bölümünü Halk Bankası'na 100 milyon dolar karşılığında devretmişlerdir. Halk Bankası, 2019 yılında, Kiler Grup'tan satın aldığı bu 146 bağımsız bölümün dışında geriye kalan 101 bağımsız bölümü de muhtelif sahiplerinden toplamış ve toplam 247 bağımsız bölümün sahibi olmuştur.

AKP MİLLETVEKİLİNİN ŞİRKETİNE MİLYONLARCA DOLARLIK BİR RANT SAĞLANMAKTADIR: Peki, niçin biz bugün bu basın toplantısını yapıyoruz? 146 birimi 100 milyon dolara satın alan Halk Bankası, 247 birimi bu gruba 48 milyon dolara geri vermiştir. Yani 3 bin 500 TL maaşla geçinen emekliye para bulamayan bu devlet ve kurumları, asgari ücreti 8 bin 500 liraya zar zor çıkaran, emekli maaşını asgari ücret seviyesine getiremeyen AKP iktidarı ama Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'e ait olan KGB Gıda Şirketi'ne ait olan bu yapıyı 48 milyon dolar karşılığında devretmiştir. Ciddi bir kamu zararı oluşmuştur. Nasıl ki Türk Telekom yolsuzluğunda ülke 4,5 milyar dolarlık tarihin en büyük yolsuzluğuyla karşılaşmıştı. Arkasından Demirören Grubu'na verilen yeşil alan karşılığı teminat gösterilerek, 750 milyon dolarlık kredi geri ödenememişti. Şimdi de burada Türkiye'nin en değerli kurumlarından birisi olan Halkbank üzerinden bir AKP milletvekilinin şirketine açıkça milyonlarca dolarlık bir rant sağlanmaktadır.

RANTI TEK KALEMDE GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA AKTARMIŞTIR: Ülkenin kaynakları kıttır. Ülkenin hem cari açığı çok artmıştır hem bütçe açığı çok artmıştır. Sadece 2022 yılında 460 milyar TL faiz ödemek zorunda kalan Hazine, bu faizi ödediği için emeklisine daha az maaş ödemek durumunda kalan Hazine, işçisine, çalışanına, öğrencisine yurt yapmakta zorlanan Hazine, ama burada bir AK Parti milletvekiline 3 yıl içinde, gözle görülür biçimde 52 milyon dolardan fazla bir rantı tek kalemde gözümüzün içine baka baka aktarmıştır. Buna sessiz kalmayacağız. Bu yolsuzluk ve bu rant düzeni sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ziraat Bankası yöneticilerine nasıl söylediysek buradan bu belgenin altına imza atan Halk Bankası yöneticilerine de şunu söylemek istiyoruz.

BUNUN MUTLAKA HESABI SORULACAKTIR: Bulunduğumuz yer 4. Levent. İstanbul'da bir metrekare arsanın en pahalıya satıldığı yer. Bakın, hemen 50 metre önümüzde 2 tane metro istasyonu var. Bir iş merkezinin, bir metro istasyonunun önünde bulunmasından daha değerli hiçbir coğrafi işaret olamaz. O nedenle yapılan işlem hukuka da vicdana da aykırıdır. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Banka yöneticileri attıkları imzanın hesabını mutlaka bağımsız yargı önünde verecekler ama burada, sırtını iktidara dayamış, hele hele halka hizmet etmek yükümlülüğünde olan bir milletvekilinin bu gücünü kullanarak milyonlarca dolarlık bir rantı, bir kalemde, bir imzada üzerine geçirmesini asla kabul etmiyoruz. İtiraz ediyoruz ve sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Gökan Zeybek, AKP\'li Kiler\'in Holdingini ve Halbank\'ı Protesto Etti: "Milyonlarca Dolarlık Bir Rantı, Bir İmzada Üzerine Geçirmesini Asla Kabul...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gökan Zeybek, AKP'li Kiler'in Holdingini ve Halbank'ı Protesto Etti: 'Milyonlarca Dolarlık Bir Rantı, Bir İmzada Üzerine Geçirmesini Asla Kabul... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement