Gökbel'de Başpehlivan Ali Gürbüz - Son Dakika
Güncel

Gökbel'de Başpehlivan Ali Gürbüz

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

31.07.2017 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 500 güreşçi katıldı. Alanya'nın Gökbel Yaylası'ndaki yağlı güreşlerin yarı finalinde Kırkpınar'da final güreşini yapan İsmail Balaban ile Orhan Okulu karşılaştı. Sakatlanan Okulu yarıştan çekilince Balaban finale yükseldi. Ali Gürbüz de yarı finaldeki rakibi Serhat Gökmen müsabakaya çıkmaması sonucu finale çıktı.

GÜRBÜZ, BALABAN'I YENDİ

Başpehlivanlık finalinde İsmail Balaban ile Ali Gürbüz karşılaştı. Güreşin normal süresinde galibin çıkmadığı müsabakada puanlama usulü eleme bölümüne geçildi. Bu bölümde İsmail Balaban ardı ardına yaptığı hareketlerle rakibini tuşa zorladı. Rakibinin üzerinde baskı kurmaya çalışan Balaban'ın bir anlık boşluğundan yararlanan Ali Gürbüz rakibini tuş ederek başpehlivan oldu.

"MUTLUYUM"

Ali Gürbüz, finalde galip geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Gürbüz, "Bu yıl Kırkpınar güreşlerine çok iyi hazırlanmıştım. Bir türlü sakatlıklar peşimi bırakmadı, Kırkpınar nasip olmadı. Ucu ucuna yetişebildim ama yetmedi. Burada bu güzel güreşler oldu. Birinci olduğum için mutluyum. İnşallah önümüzdeki güreşlerde de birinci olmak ve Kırkpınar altın kemeri tekrar boynuma takabilmek istiyorum" dedi.

DİĞER KATEGORİLER

Başaltı kategorisinde Hasan Borucu, büyük ortada Cengizhan Şimşek, küçük orta büyükte Mehmet Ali Avcı, küçük orta küçükte Serkan Dedemoğlu, deste birde Enes Doğan, deste ikide Süleyman Çetin, deste üçte Süleyman Kozakoğulları birinciliği elde etti.

AĞA DEĞİŞMEDİ

Güreş ağalığı için 5 kişinin yarıştığı açık artırmayı 207 bin lirayla en yüksek teklifi veren işadamı Kerim Yılmaz kazandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Güreşten genel görüntüler

Güreşçilerden genel ve detay görüntü

Final güreşinden görüntü

Ali Gürbüz'ün açıklaması

Ödül töreni

HABER- KAMERA: ENGİN ANAK/ALANYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökbel'de Başpehlivan Ali Gürbüz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement