Gökçeada'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Gökçeada'daki Kuvvetli Yağış

ÇTSO üyeleri Gökçeada'yı ziyaret etti.

13.05.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yöneticileri, kuvvetli yağış nedeniyle zarar gören Gökçeada esnafını ziyaret etti.

ÇTSO başkan yardımcıları Mert Mildon ve Sadık Aydoğan ile yönetim kurulu üyeleri Hikmet Sezen, Mustafa Kansu, genel sekreter Sema Sandal, ilk olarak Belediye Başkanı Ünal Çetin ile görüştü.

Çetin, 2 milyon 788 bin liralık zarar tespiti yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Gökçeada'ya şimdiye dek yeteri kadar alt yapı yatırımı yapılmamasının sıkıntısını çekiyoruz. Belediyemiz ağır bir borç yükü altında. Sel felaketi de mali dengemizi iyice bozacak. Bakanlar Kurulu kararıyla Afete Maruz Kalan Bölge Statüsüne girersek, borçlarımız silinebilir. Çanakkale Valiliğinin yolladığı parayı 500 ile 2 bin 500 lira arasında değişen miktarlarda mağdur olan vatandaşlara dağıtmaya başladık. Afetin hemen sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın araçlarının büyük faydası oldu. Ayrıca bu araçlardan biriyle, adada 15 yıldır tıkalı olan bir kolektörümüzü açtık. Sevindirici olan bu."

Aydoğan, Çetin'e "geçmiş olsun" dileklerini iletip, "ÇTSO,ilk iş olarak selden zarar gören üyelerinin 2014 yılı aidatlarını erteleme kararı aldı. Sorunlarını dinlemek ve paylaşmak üzere üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Ayrıca, oda olarak hem üye bazında hem de Gökçeada için yapabileceğimiz ne varsa elimizden geldiğince yapmaya hazırız" dedi.

Yağışta zarar gören esnafları da ziyaret eden ÇTSO üyeleri daha sonra Kaymakam Muhittin Gürer'i makamında ziyaret etti.

Gürer, en sevindirici olayın can kaybının yaşanmaması olduğunu, hasarın ağırlıklı olarak çarşının merkezinde, iş yerlerinin bulunduğu bölgede oluştuğunu ifade ederek, "Bu afetin yüzde 50'si doğal ise, yüzde 50'sini biz yapmışız. Sel felaketi 'geliyorum' demiş, biz duymazlıktan gelmişiz. Mesela, havaalanı yaparken suyun yönünü 90 derece değiştirmişler. Kuşkusuz güçlü bir afet, son 40 yılın en güçlü yağışı ama arabaları kapıp götürecek kadar değil" diye konuştu.

Kaymakam Gürer, afet sonrasında yapılanlarla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Acilen selden etkilenenlerin listesini çıkardık. Devlet, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracılığıyla acilen 250 bin liralık bir kaynak aktardı. Temizlik ve masraflarının karşılanması için 138 ev ve iş yeri sahibine paylaştırdık. Türk Kızılayı afetzedeler için çadır ve AŞ ocağı kurdu, battaniye dağıttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gelen 13 araç önemli çalışmalar yaptı. Umuyoruz uzun yıllardan beri arka plana atılmış Gökçeada, belki de bu vesileyle yeniden hatırlanır, hak ettiği yere gelir." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökçeada'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement