Gökhan Türkmen: Mini albümler dinleyiciyi hemen adapte ediyor - Son Dakika
Magazin

Gökhan Türkmen: Mini albümler dinleyiciyi hemen adapte ediyor

Gökhan Türkmen: Mini albümler dinleyiciyi hemen adapte ediyor

TÜRK pop müziğinin sevilen isimlerinden Gökhan Türkmen, son dönemlerde albümlerin daha az şarkıdan oluşmasına dair görüşlerini paylaştı.

01.07.2019 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK pop müziğinin sevilen isimlerinden Gökhan Türkmen, son dönemlerde albümlerin daha az şarkıdan oluşmasına dair görüşlerini paylaştı. Türkmen, "4-5 şarkılık albümler hemen dinleyici albüme adapte edebilmek için yeterli oluyor. Göz boyama durumu olmuyor" dedi.

Dijitalleşme ile birlikte albümler yerini 'single' parçalara bırakırken, sanatçılar da albümlerinde 10'un üzerinde şarkılar kullanmak yerine daha az şarkılara yer vermeye başladı. 'Mini albüm' olarak da bilinen müziğin yeni hareketi ile sanatçılar, dijitalleşmeye ayak uyduruyor. Son zamanlarda çıkardığı şarkılarla da özel bir hayran kitlesi yakalayan pop müziğinin sevilen isimlerinden Gökhan Türkmen de kendisi ve müzik dünyasının değişimine dair Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Albümlerdeki 10-12 şarkının, insanların çok çabuk kontrol edebildiği bir şey olmadığını dile getiren Türkmen, "O yüzden 4-5 şarkılık albümler, insanların bütün şarkıları daha fazla dinlemesini, irdelemesini sağlıyor. Ne anlatmak istediğimizi anlayabiliyorlar. Baktığınızda çok hızlı bir tüketim var. Bir an önce bitirilmek isteniyor, yeni bir şeyin gelmesi bekleniyor. Ancak iyi şarkı yapmak kolay değil. Öyle alıştırıldı ki, sıradan şarkıların çokluğu, albümün içerisinde birkaç şarkının güzel olması, göz boyama durumu oluyor. Biz de genelde bu olmuyor, emek vererek özenle şarkılarımızı üretiyoruz. 4-5 şarkılık albümler hemen dinleyiciyi albüme adapte edebilmek için yeterli oluyor. Bu yüzden de böyle bir şey tercih ediyoruz" dedi.

Aslında sıklıkla 'single' tercihi yapan bir sanatçı olmadığının altını çizen ünlü sanatçı, "Her albümün bir hikayesi var. Eser dediğimiz şey yalnızca şarkılar değil, şarkıların, kapağından yazı karakterine kadar bir bütün oluşturması lazım. Bir hikaye anlatıyorum aslında. O yüzden 'En Baştan', 'Sessiz' albümleri eserdir. Bir süre uzun hikayeler yerine, kısa hikayeler anlatmaya başlayacağım" diye konuştu.

'BİR SINIRDA KALMAK İSTEMİYORSUN'

Yurtdışına açılma isteğinin hemen hemen, her sanatçının içinde var olduğuna işaret eden Gökhan Türkmen, "Bütün dünyanın sizi dinleme isteği her zaman var. Bir sınırda kalmak istemiyorsun ancak bunu yabancı dille mi yapmak, Türkçe ile mi yapmak tartışılan bir şey. İngilizce yerine başka yabancı dillerde bunu yapmak bana daha mantıklı geliyor, daha fazla dikkat çeker diye düşünüyorum. Elimden geldiğince Türkçemle, yaptığım müzikle bilinirlik sağlamayı tercih ederim. Son albümde bir şarkımı Fransızca'ya çevirdim, evrensel olması için. Yurtdışına açılıyorum diyemem ancak bu kendimi deneme niteliğinde" ifadelerini kullandı.

5 ya da 6 şarkılık yeni bir albüm yapacağının müjdesini de veren Gökhan Türkmen, "Bu şarkılar birazcık daha gitarımla çalıp söylediğim şarkıların hissiyatına daha yakın olacak. Birazcık daha akustik ve slow şarkılar insanların da özlediği şeyler. Yenilikçi bir şeyin peşinde olacağız. Üretmeye devam edeceğiz" dedi.

'VİRGÜL' HARUN KOLÇAK'A İTHAF EDİLDİ

'Virgül' adlı albümünü hayatını kaybeden ünlü sanatçı Harun Kolçak'a ithaf ettiğini belirten Gökhan Türkmen, "Albüm için çok güzel tepkiler geldi. 3 şarkı da çok beğeniliyor, seviliyor. 3 şarkının da matematiği biraz farklı. Anlamları da geri dönüşleri de farklı oldu o yüzden. Albümün adının 'Virgül' olmasının sebebi de bu albümün Harun Kolçak'a ithaf edilmiş olması. Hayatını çok güzel devam ettiren bir adamdı. Onun hayatının bittikten sonra da devam ettiğine inandığımız için albümün adını 'Virgül' koymak istedik. 'Masal Olsa' şarkısı da ona ithaf edilen bir şarkıydı" değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak 58'inci Uluslararası Bursa Festivali'nde sahne alan ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda bulunan dinleyicilerini konseriyle büyüleyen Gökhan Türkmen, festivale dair de "Ne mutlu buradaki herkese. Bursa'nın böyle bir festivali olması beni çok keyiflendiriyor, burada olmak mutluluk verici. O yüzden inşallah yıllarca devam eder. Bu organizasyon içerisindeki herkesi kutluyorum" diye konuştu.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Gökhan Türkmen: Mini albümler dinleyiciyi hemen adapte ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement