Gökler 3. Maden Festivali 4 Bin Yeraltı İşçisi ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gökler 3. Maden Festivali 4 Bin Yeraltı İşçisi ile Kutlandı

Gökler 3. Maden Festivali 4 Bin Yeraltı İşçisi ile Kutlandı

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Gökler beldesinde yapılan "Gökler 3.Dayanışma Kültür ve Maden Festivali" 4 bin yeraltı işçisi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

14.08.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Gökler beldesinde yapılan "Gökler 3. Dayanışma Kültür ve Maden Festivali" 4 bin yeraltı işçisi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gökler Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Gökler 3. Dayanışma Kültür ve Maden Festivali" saat 19.00'da belediye önünde düzenlenen mehter gösterileri eşliğinde 15 çocuğun toplu sünnet töreni ile başladı.

Toplu sünnet töreninde çocuklar için belde içerisinde konvoy düzenlendikten sonra bölgedeki kömür madenlerinde hayatlarını kaybeden işçileri için Kuran okundu ve topluca dualar edildi.

Akşam saat 20.00'da Gökler Belediyesi Hizmet Binası önünde gece programı düzenlendi.

Programda, halen bölgedeki kömür madenlerinde çalışan ve emekli olmuş olan 4 bine yakın yeraltı işçisi-eş ve çocuklarının topluca İstiklal Marşı okumasının ardından bir açış konuşması yapan Gökler Belediye Başkanı Murat Bardakçı, ekmeğini taştan çıkaran kömür işçilerinin birer yeraltı kahramanı olduklarını ifade ederek, en zor şartlarda bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Gökler Belediye Başkanı Murat Bardakçı, madenlerde meydana gelen kazalarda hayatlarını kaybeden kömür işçilerini rahmetle andıklarını belirterek yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Konuşmanın ardından sanatçı Elçin Can ve Yılmaz Demirtaş'ın müzik sunumuyla başlayan eğlence programı slayt ve havai fişek gösterileri ile devam etti.

Daha sonra mahalli sanatçı Uşaklı Şevki Ünlü ile ünlü ses sanatçıları Safiye Soyman ve Faik Öztürk'ün verdiği konserle saat 02.00'a kadar devam eden gecede tüm madenciler ve belde halkı doyasıya eğlendirildi.

Geceye CEN-MA Madencilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Esendemir, İşletme Müdürü İbrahim Düvenci, Günay Madencilik Yöneticisi Günay Kurt, Balıköy Krom Madeni İşletmesi Yöneticileri, Gökler Belediye Meclisi Üyeleri, Üzümlü Belediye Başkanı Ali Aslan, Üçbaş Belediye Başkanı Ercan Şimşek, Gökler kömür havzasında çalışan ve emekli olan işçiler, kazalarda bu güne kadar hayatını kaybeden işçilerin yakınları ile geçimini madencilikten kazanan belde halkından oluşan yaklaşık 4 bin kişi katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökler 3. Maden Festivali 4 Bin Yeraltı İşçisi ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement