Göksel Aksu TÜMSİAD'ın E-ihracata Yönelik Sorulara Cevap Verdi - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Göksel Aksu TÜMSİAD'ın E-ihracata Yönelik Sorulara Cevap Verdi

Göksel Aksu TÜMSİAD\'ın E-ihracata Yönelik Sorulara Cevap Verdi

Wessi markası kurucusu Göksel Aksu, sektördeki tecrübelerini TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) üyeleri ile paylaştı.

16.12.2019 16:22  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

TÜMSİAD'ın daveti ile konuşmacı olarak katıldığı konferansta gelen soruları cevaplayan Aksu, üyelere e-ihracatın önemini, bu yolda yaşanabilecek tüm aksaklıkları, sektörde bulunan sorunları, bu yolda giderken olmazsa olmaz olanları ve bunun gibi birçok alandaki tecrübelerini üyelere aktarmıştır.

Hepimizin aynı gemide olduğunu ve bu yolda hiçbirimiz birbirimizin rakibi olmadığına değinen iş adamı Göksel Aksu, e-ihracat konusunda birbirimize her zaman destek olmamız gerektiğine değindi. Devletimizin e-ihracat konusunda birçok desteğinden de bahseden Göksel Aksu, bu desteklerin daha da artması gerektiğine değindi. Yaşadıkları ve acil çözülmesi gereken sorular sorulduğunda ise en önemli 2 sorun olarak kargo fiyatlarını ve iade olan ürünlerin ülkemize gelirken yaşanan sorunları göstermiştir.

Hangi Sektörde Çalışmaktadır

Kendi sektörü olan erkek giyim konusunda yapılması gerekenlere değinen ve başarıya ulaşmak için her sitenin sahip olması gereken tüm detayları üyeler ile paylaşmış ve yaptığı konuşmada asıl e-ihracatta önemli olan unsurun karşı tarafa verilecek olan güven oluğuna değinmiştir. Bunların yanında önem verilmesi gereken diğer konunun ise sitenin hedeflenen ülkenin kültürüne uygun şekilde o ülkeye göre yerelleştirilmesi konusuna değinmiştir. Her sitenin hedeflediği ülkenin diline, kültürüne, alışveriş alışkanlıklarına ve hukuki süreçlerine çok zaman ayırması gerektiğini, eğer bu konuda yapılan yanlış araştırma ve ya yapılacak yanlış pazarlama yöntemlerinin, yapılacak tüm yatırım boşa gitmesine sebep olacağını belirtmiştir.

Markalaşmanın Önemi

Göksel Aksu, eğer bir üründen kar etmek istiyorsak kesinlik ile o üründe marka olunması gerektiğine inandığını belirtmiştir. Ülkemizin de birçok marka bulunmasına rağmen çok az dünya markası bulunmasın sebebi olarak ta ülkemizde markalara yapılan yatırımların azlığını sebep göstermiştir.

Wessi markası olarak yaptıkları reklam ve marka yatırımlarını üyeler ile paylaşan Aksu, tüm üyelere markalarına yatırım yapmalarını önermiştir. Wessi markasının ürettiği Takım elbiseler bugün Dünya'da 30'dan fazla ülkeye direkt ihracat yapılmakta ve bu sayı her geçen gün yükselmekte olmasının tek sebebini markaya yatırım yapılmasına bağlamaktadır.

Göksel Aksu TÜMSİAD'ın E-ihracata Yönelik Sorulara Cevap Verdi

Göksel Aksu Kimdir?

1985 yılın İstanbul'da dünyaya gelen Göksel Aksu, Sakarya Üniversitesi Uluslararası ilişkiler mezunudur. 2009 yılında kurduğu Wessi erkek giyim markası ile hem online hem de offline olarak birçok ülkeye ihracat yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Son Dakika Advertorial Sondakika Göksel Aksu TÜMSİAD'ın E-ihracata Yönelik Sorulara Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement