Gölbaşı'nda 'Gezi Parkı' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nda 'Gezi Parkı' Protestosu

Gölbaşı\'nda \'Gezi Parkı\' Protestosu

İstanbul'da Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylar, Gölbaşı'nda protesto edildi.

03.06.2013 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylar, Gölbaşı'nda protesto edildi. Bazı esnaflar eylemcilere, tepki gösterirken bazıları da destek vardı.

İstanbul'da Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylar Gölbaşı'nda protesto edildi. Dün gece Cemal Gürsel Caddesi'nde tencere ve tavayla eylem yapan bir grup gösterici, eylemlerine bugün de devam etti. Cemal Gürsel Caddesi'nde toplanan çok sayıda üniversite öğrencisi önce oturma eylemi yaptı, daha sonra da sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylemciler, 'Hükümet istifa', 'Gölbaşı uyuma memleketine sahip çık' sloganları eşliğinde sokaklarda yürürken emniyet güçleri de güvenlik önlemi aldı. Gölbaşı Cemal Gürsel Caddesi eylem nedeniyle bir süre trafiğe kapatılırken, polis AK Parti İlçe Binası önünde önlem aldı. Protestocuların Cemal Gürsel Caddesi'nde eylem yapmasına izin verilmezken, eylemciler Ankara Üniversitesi'ne kadar slogan atarak yürüdü.

Ankara Üniversitesi'ne kadar slogan atarak yürüyen eylemcilere esnaflardan da hem tepki hem destek vardı. Bazı esnaflar yapılan eyleme karşı çıkarken bazıları da alkış tutarak destek verdi. Cemal Gürsel Caddesi'nde bazı esnaflar ve eylemciler arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken, olayların büyümemesi için Emniyet güçleri iki tarafı da yatıştırdı. Yürüyüş sırasında balkonlarından olup biteni seyreden vatandaşlardan da tepki gösteren ve destek olanlar da vardı.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, ülkenin huzurunu bozmak isteyen eylemcilerin olduğunu ancak bu provokasyonlara karşı sağduyulu olduklarını ifade ederek, "AK Parti olarak herkesi sağduyuya davet ediyorum. Bu olaylar provokasyon olayları. Biz bu oyunlardan oldukça uzak kalacağız" dedi.

Öte yandan üniversiteli öğrenciler gezi parkı eylemine CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek ve CHP'li meclis üyesi Yusuf Aksakal da destek verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nda 'Gezi Parkı' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement