Gölbaşı'nda Kundaklama Sonucu Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nda Kundaklama Sonucu Orman Yangını

Gölbaşı\'nda Kundaklama Sonucu Orman Yangını

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde kundaklama sonucu olduğu iddia edilen yangında yaklaşık 30 dönümlük ormanlık alanda bulunan çam fidanları kül oldu.

29.07.2012 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde kundaklama sonucu olduğu iddia edilen yangında yaklaşık 30 dönümlük ormanlık alanda bulunan çam fidanları kül oldu.

Yangın, Gölbaşı'nın Karşıyaka Mahallesi, Güzelyalı Mevki Çevre Yolu kıyısındaki ormanlık alanda meydana gelid. Kundaklama sonucu meydana geldiği belirtilen yangında yaklaşık 200 çam fidanı kül olurken, 30 dönümlük otlak alan da kül oldu. Yangının kundaklamadan kaynaklı çıktığını belirten görgü tanıkları, "transporter bir münibüsten inen 2 kişi, otlak alanı ateşe verip araçlarına binerek hızla kaçtı" dediler.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin söndürmekte güçlük çektiği orman yangını, yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı. Üç itfaiye aracı, traktörü olan bir vatandaş ile birlikte çevredekilerin müdahalesi sonucu söndürülen orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor. Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kundakçıların peşine düştü.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, orman yangınının kundaklama sonucu meydana geldiğini belirterek, "Burada görgü tanıkları da var, resmen kundaklanmış. Bu yangın yapanların yanına kar kalmamalı, yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu ormanları ateşe verenlerin yaptığı hainlikten başka bir şey değildir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nda Kundaklama Sonucu Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement