Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin işletmesine ilişkin protokol imzaladı - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin işletmesine ilişkin protokol imzaladı

Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi\'nin işletmesine ilişkin protokol imzaladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile bir araya gelerek; Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin işletmesine ilişkin protokol imzaladı.

21.04.2021 15:04  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı Gaziosmanpaşa Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde bulunan ve Turizm Danışma Bürosu olarak kullanılan bina, Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin işletilmesi ve kullanılması amacıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne tahsis edildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile Gölbaşı Belediyesi Başkanlık Makamında bir araya gelerek protokole imza attı. Rektör Yardımcısı Orhan Kurtoğlu,

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı M. Öcal Oğuz, 25,26 Dönem Milletvekili ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Ruhi Ersoy ile Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan'ın da yerini aldığı günde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek "Bugün bu protokole şahitlik ettiniz. Amacımız Gölbaşımızın kültürel değerlerini turizme kazandırmak ve bununla ilgili çalışmalar yapmak. Katkıları sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum. Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak her zaman yanımızda oldunuz ve her projemizde yanımızda yer alıyorsunuz" dedi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ise "Sayın Başkan Ramazan Şimşek göreve geldiği 2019 yılından beri kültürüne ve ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Biz sosyal bilimler temalı üniversite olarak, içinde bulunduğumuz topluma her açıdan hizmet edinmeyi kendine ülkü edinmiş bir üniversiteyiz. Bu birikimimizi uygulayıcılarımız ile paylaşmak en büyük temennimiz. Öğrenci yoğunluğumuz olan Gölbaşı'nın, salgın sonrasında hareket kazanacağını düşünüyoruz. Bu anlamda Gölbaşı Belediyesi ile güzel bir iş birliğine geçtik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Protokol sonrası Sahil Park Müze alanını gezen heyet, yapılacak diğer projeler hususunda fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin işletmesine ilişkin protokol imzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement