Gölcük-Karamürsel Alternatif Yolu Tamam - Son Dakika
Güncel

Gölcük-Karamürsel Alternatif Yolu Tamam

Gölcük-Karamürsel Alternatif Yolu Tamam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-130 karayoluna alternatif yolda çalışmalarını bitirdi

27.10.2012 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de köy, mahalle ve ilçe yollarında yenileme çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük ile Karamürsel arasında bağlantı sağlayan yolda çalışmalarını bitirdi. Gölcük D-130 İhsaniye Hastane Sapağı'ndan başlayan ve Karamürsel'in Akçat yoluna bağlanan yol tamamen asfaltla kaplandı. Yerleşim yerlerinden geçen kısımlar kaldırımla kaplanırken menfez ve gece iz sürücüler monte edildi.

DAHA GÜVENLİ VE DAHA HIZLI ULAŞIM SAĞLAYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, yoldaki çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Köylere yaptıkları hizmetlerle köylerin modern bir şekle kavuştuğunu vurgulayan Başkan Vekili Özak, Gölcük-Karamürsel alternatif yolunun ulaşımda kolaylık sağladığını ve yeni haliyle daha güvenli ve hızlı ulaşım sağlanacağını söyledi. Özak'a Köye Hizmet Şube Müdürü Aydın Aydıner de eşlik ederken Karamürsel Karapınar Köyü muhtarı Rasim Güzelaltın yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

KISA YOLDAN KARAMÜRSEL'E

Altyapı ve üst yapı çalışmaları biten 7 metre genişliğindeki yol, Karamürsel ve civarındaki köyleri kestirme yoldan Gölcük ve İzmit'te bağlıyor. Akçat köyü üzerinden 14 kilometre sonra Gölcük İhsaniye'ye gidilebilecek yolda çalışmalar tamamen bitti. Karamürsel ve köylerinden Gölcük-İzmit istikametine gidenler için D-130 Bursa- Yalova Yolu kullanmadan Akçat Sapağı'ndan saparak alternatif yoldan Gölcük'e ulaşılabilecek. Öte yandan sıcak asfalt dökülen yolun tamamına 20 bin tona yakın asfalt harcandı.

YOL, KÖYLERİ GÜZELLEŞTİRDİ

Gölcük'ten Karamürsel'e uzanan yol boyunca İhsaniye Hastane yolu, Selimiye, Lütfiye, Safiye, Başkiraz, Akçat ve Karapınar köyleri içerisinden geçiyor. Köy içleri de asfalt kaplandıktan sonra, menfez ve kaldırım işleri yapıldı. Asfalt ile birlikte kaldırım da döşenen köyler daha güzel bir görüntüye kavuştu. Böylece köyler arası yollar yenilendi, hem modern kaldırım ve asfalta kavuşmuş oldu. Su kanalları, ev, tarla yolu, samanlık ve kullanım alanlarına menfez, gece iz sürücüleri ve yol üzerindeki tüm mezarlıkların etrafına duvar çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölcük-Karamürsel Alternatif Yolu Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement