Gölcük'te Sonbaharda Renk Cümbüşü - Son Dakika
Güncel

Gölcük'te Sonbaharda Renk Cümbüşü

Bolu'da bulunan Gölcük Tabiat Parkı'nda sonbaharda renk cümbüşü yaşanıyor.

03.11.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'da bulunan Gölcük Tabiat Parkı'nda sonbaharda renk cümbüşü yaşanıyor.

Bolu'ya yaklaşık 13 kilometre uzaktaki tabiat parkı, yürüyüş parkurları, manzara seyir terasları, piknik alanları, bungalov evleriyle her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce kişiyi ağırlıyor.

Ortalama bin 217 metre yüksekte bulunan Gölcük, sonbaharda da ziyaretçilerden ilgi görüyor. Tabiat parkı, temiz havası, köknar, kayın ve gürgenle kaplı ormanındaki renk cümbüşüyle ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor.

Tabiat parkına günübirlik gelenler, piknik ve göl çevresinde yürüyüş yaparak, bisikletlerle tur atarak, tabiatın güzelliğini fotoğraflayarak tatilin keyfini çıkarıyor.

Parktaki sonbahar görüntüsü, "drone" ile havadan da görüntülendi.

Özel bir coğrafya

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 200 göl ve göletin bulunduğu kentin, yüzde 65'i ormanlarla kaplı özel bir coğrafyada yer aldığını söyledi.

Dünyada dört mevsimin doyasıya yaşandığı nadir yerlerden birinin Bolu olduğunu anlatan Yılmaz, "İsviçre daha yeşildir Bolu'ya göre ama güneşi her zaman göremezsiniz. Singapur daha yeşildir ama rutubetten duramazsınız. İnsan sağlığı için dünyada yaşanabilecek tek yer varsa Bolu'dur. Gölcük ise tabiatın kalbinin merkezidir. Bolu dört mevsim yaşanılacak bir yerdir." diye konuştu.

Yılmaz, en güzel sonbahar fotoğraflarının çekilebileceği yerin Bolu olduğunu, herkesin burayı görmesi gerektiğini belirtti.

Gölcük\'te Sonbaharda Renk Cümbüşü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölcük'te Sonbaharda Renk Cümbüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement