Göle Yas Belgeseli Galası İçin Heyecanlı Bekleyiş - Son Dakika
Yerel

Göle Yas Belgeseli Galası İçin Heyecanlı Bekleyiş

Göle Yas Belgeseli Galası İçin Heyecanlı Bekleyiş

Burdur Gölü’ne Hayat Verelim Derneği Başkanı Doç. Dr. Süleyman Faki ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti.

12.06.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Gölü'ne Hayat Verelim Derneği Başkanı Doç. Dr. Süleyman Faki ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'e, Burdur Gölü'ne verdiği önem ve dernek çalışmalarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Burdur Gölü'ne Hayat Verelim Derneği Başkanı Doç. Dr. Süleyman Faki yaptığı konuşmada, "Burdur Gölü konusunda ümitliyiz. Bu konuda belli çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız belli bir aşamaya gelmiştir. Bunlardan birisi de belgesel filminin galası Burdur Gölü'nün kıyısında olması gerekiyordu. Onu da inşallah pazar günü elbirliği ile yapacağız. Hem Burdur, hem de göl adına iyi bir sonuç. Tüm Burdurluları da etkinliğimize davet ediyoruz. Biz Burdur Gölü'nün varlığını tekrar hatırladık. Onu da inşallah hayata geçireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, "Ülkemizde tarım çok önemli bir geçim kaynağıdır ve ciddi bir ekonomik girdi sağlayan bir kalemdir ve tarımın daha etkin yollarla yapılmasını sağlayabilmek lazımdır. Biz zaten su fakiri bir ülkeyiz. Avrupa gibi suları çok fazla olan bir ülke değiliz ki, tarım yöntemleri kullanılırken en düşük seviyede su kullanımına özen gösteriliyor. Biz hala vahşi sulama ile, sulama göletleri ve barajları ile göletlerle maalesef popülist yaklaşımlarla, kırsal kesimdeki vatandaşların oyunu alabilmek adına doğanın bize verdiklerini hoyratça kullanıyoruz. Böyle bir şeye hakkımız yoktur" dedi.

Burdur Gölü'nün su hakkının verilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Ercengiz, "Geçen yıl gölün su hakkından bahsetmiştik. Bunun hakikaten uluslararası düzeyde de bir yerler tartışılması lazımdır. 11 tane sulama barajı yapıldıysa bu gölün su hakkının da mutlaka verilmesi lazımdır. Çünkü taze su kaynak girişi olmadığı sürece bir noktadan sonra oradaki organik hayatta bitecektir. Göl tabanındaki oksijensizlik ve taze su olmayışından gölde artık yaşam durma seviyesine gelmişti, bu çok ciddi bir sonuçtur. Bunun da altını çizmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Burdur Gölü Halk Plajı'nda, halkın beğenisine sunulacak olan Göle Yas Belgesel Filmi galasına, Türk Halk Müziği Sanatçıları Sümer Ezgü ve Selva Erdener'in katılacağını belirten Başkan Ercengiz, şunları söyledi:

"Onların katılımı bize güç verecektir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Günlük yaşam kaygılarından insanımız gölün farkında olmayabilir ama kaybettiğimiz zaman ne kadar büyük bir değeri kaybettiğimizi maalesef o zaman anlayacaklar. İş işten geçmiş olacak. İş işten geçmemsi içinde biz gayret göstermek zorundayız. Biz yerel yönetim olarak üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Geçen yıl da Şafak Türkel ile iyi şeyler yaptığımızı düşüyorum. Bir farkındalık oluşturduk. Göle hak ettiği kaynakları vermek lazımdır. Hafta sonu hava koşulları iyi olur ve güzel bir sunumla gala gösterimizi yaparız." - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göle Yas Belgeseli Galası İçin Heyecanlı Bekleyiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement