Gölet Değil Okul Bahçesi - Son Dakika
Güncel

Gölet Değil Okul Bahçesi

Gölet Değil Okul Bahçesi

Adana'da hafta sonundan beri devam eden aşırı yağışlar nedeniyle altyapısı tamamlanmayan mahalledeki ilköğretim okulunun bahçesi gölete döndü.

10.01.2012 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da hafta sonundan beri devam eden aşırı yağışlar nedeniyle altyapısı tamamlanmayan mahalledeki ilköğretim okulunun bahçesi gölete döndü.

Merkez Seyhan ilçesi Dikili Kavaklı Mahallesi'ndeki Talat Hacıbekiroğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesi 4 gündür aralıklarla devam eden aşırı yağışlar nedeniyle suyla doldu. Yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrenciler teneffüslere çıkamadı. Okulun çıkış saatinde ise kimi öğrenciler birbirlerini taşıyarak, kimisi de yan yana dizilen bankların üzerinden atlayarak okuldan çıkabildi. Okulun bahçesinin gölete döndüğünü haber alan veliler ise, ayakkabılarını çıkarıp, çocuklarını kucaklarına alarak evlerine götürdü.

Dikili Kavaklı mahallesi sakinleri, her şiddetli yağmur sonrasında okulda aynı manzaranın yaşandığına dikkat çekti. Mahalleli, "Yıllardan beri hizmet gelmeyen mahallemizde manzara hep aynı oluyor. Yağmur yağdığında okulun bahçesi sular altında kalıyor. Çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmasın diye okula gönderiyoruz, ama kış ortasında ıslanıp, hasta oluyorlar" diye şikayet etti.

Okul bahçesindeki suyu boşaltması için ASKİ'den yardım istediklerini belirten vatandaşlar, "ASKİ'den görevliler geldi, ancak suyu tahliye etmek için motor kurup çalıştırmak yerine bahçe duvarına 2 delik açıp gittiler. Gün boyu o deliklerden su akıyor, ama o sular da okulun yanındaki oyun parkına doldu. Her yağmurda aynı manzarayı yaşamaktan bıktık. Belediyenin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye dert yandı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölet Değil Okul Bahçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement