Gölpazarı İlçesinde Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Gölpazarı İlçesinde Sertifika Töreni

Gölpazarı İlçesinde Sertifika Töreni

Bilecik'in Gölpazarı ilçesi Kavaklar köyünde "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi sonucu çiftçilere törenle sertifikaları takdim edildi.

29.05.2014 14:57  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Gölpazarı ilçesi Kavaklar köyünde "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi sonucu çiftçilere törenle sertifikaları takdim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası Başkanlığı ve Bilecik İşkur Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu projenin sertifika törenine, Gölpazarı Kaymakam Vekili Cevdet Bakkal'ın yanı sıra İlçe Jandarma Bölük Komutanı Adem Akgümüş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Mehmet Kocabaş ve İşkur Müdürü Ayhan Tozan katıldı.

Tarımı sadece bilgilendirme değil, her anlamda desteklemekle yükümlü olduklarını belirten Kaymakam Vekili Cevdet Bakkal, Kavaklar köyünde tarımla ilgili çalışmalara katkı vermeye devam edeceklerini, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını ve çiftçilere her türlü kolaylıkları sağlayacaklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Kocabaş da, meyvecilik yönünden imkanları geniş ve fırsatları olan ilçede, özellikle kiraz, şeftali ve elma yetiştiriciliği bakımından toprakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Devletin çiftçilere önemli imkanlar verdiğini anlatan Mehmet Kocabaş şöyle konuştu:

"Çiftçilerimizin yakından biliyor, bir ürün yetiştirdiğimiz zaman biz bunu satıcının ayağına götürürsek fiyatı alıcı belirler. Ancak teşkilatlanmış bir toplum olarak ürünlerimizi üretip, tasnif edilmiş, ambalajlanmış, etiketlenmiş kaliteli bir şekilde satışa arz edersek, o zaman fiyatı çiftçiler belirleyecek. Bunu yapamadığımız sürece toprağımıza verdiğimiz gübre, sulama, iş gücü, emek hepsi boşa gidiyor."

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozan ise müdürlük olarak sanayi ve hizmet sektöründe olduklarını, 2014 yılından itibaren de tarım sektörüne hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri projeye katılan 47 çiftçiye sertifikalarını takdim ettiler.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Denizli ise projeye destek verenlere plaket verdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölpazarı İlçesinde Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement