Gomis'e Maymun Diyen Sosyal Medya Fenomeni, Duruşmada Özür Diledi - Son Dakika
Spor

Gomis'e Maymun Diyen Sosyal Medya Fenomeni, Duruşmada Özür Diledi

Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis'e "maymun" diyen sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan, çıktığı duruşmada özür diledi, "Amacım ırkçılık yapmak değildi." dedi.

23.05.2018 14:01  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli mekanlarda da DJ'lik yapan Fenerbahçeli sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maç sırasında attığı bir tweette Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis'i 'Maymun'a benzetmişti. Hakan Hepcan, gelen tepkiler üzerine tweetini silip özür dilese de, 'IrkçıHakanHepcan' hashtag'i TT sıralamasında birinci sıraya yükselmişti.

OLAY TWEET'E DAVA AÇILDI

Basın savcılığı da olay tweet için harekete geçmiş, Hakan Hepcan hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya sanık Hakan Hepcan avukatıyla katılırken davada mağdur sıfatıyla yer alan ünlü futbolcu Bafetimbi Gomis duruşmaya katılmadı. Müşteki olarak yer alan Galatasaray Spor Kulübü'nü ise avukatı temsil etti.

ÖZÜR DİLEDİ

Hakan Hepcan savunmasında, "Tweeti ben attım. Amacım herhangi bir ırkçılık veya başka bir suç değildi. Tepkiler üzerine hemen sildim. Ancak linç kampanyasına dönüştü. Özür dilerim" diye konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü avukatı da sanığa yönelik şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

(Sözcü)

Gomis\'e Maymun Diyen Sosyal Medya Fenomeni, Duruşmada Özür Diledi

Son Dakika Spor Gomis'e Maymun Diyen Sosyal Medya Fenomeni, Duruşmada Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • insan..: pişmanlıkların algılanmasını pekiştirmek içindir hapishaneler. insanın gururuyla , insanlığını hakir görecek kelimeler sarf edip , yakınlarının yanında egosunu tatmin edip ukalaca davrandıktan sonra pişmanım deyip geri çekilmek yetmez. galatasaray klubü ve avukatları eminim ki bu zat için elinden geleni yapacaktır. insan insandan üstün değildir ve birbirine saygı duymak zorundadır. insan olanlar için.... 22 0 Yanıtla
  • 123: 3 yıl hapse atılsın, 3 yıl yattıktan sonra özür dileyelim, hapse atmak istemezdik diyelim 20 1 Yanıtla
  • Aa: Maymun ya adam doğru demissss 0 21 Yanıtla
  • ssssssssssssssssss: özür dilemekle oluyorsa bu işler hepcan sana diyorum sen tam bir şebek-embesil-orangutansın özür dilerim 11 2 Yanıtla
  • Fenerbahçeli: kimsenin böyle bir hakarete hakkı yok herkes haddini bilsin hepimizi Allah yarattı eleştirmek ne haddimize 10 1 Yanıtla
  • Gencay: Aa maymun olan sensin daha evrimini tamamlayamayan zavallı.. 11 0 Yanıtla
  • zorba: Bu ülkede en cok pkk ve yandasları maymuna benzıyor...dag maymunları 9 0 Yanıtla
  • Murat: Türkiyede herkes birbirinin kuyusunu kazmak için kazma kürekle bekliyor. Bu adam tweet attıktan 1 gün sonra televizyonda 40 tane yere çıkıp özür diledi. Mahkemede söylediklerini aynen söyledi ne bu şimdi yalandan mahkemede çark etti diye bir haber. ? Birsürü gündem konusu varken .. 1 7 Yanıtla
  • selim: doğru demiş hareketlerını adam gibi yapsın mymun 1 7 Yanıtla
  • bi kere de ben bakabilirmiyim: iyi olmuş sürünsün 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement