Gönül Dostlarından Şiir Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Gönül Dostlarından Şiir Ziyafeti

Gönül Dostlarından Şiir Ziyafeti

Çorum'un Osmancık ilçesinde ilk kez bir şiir şöleni düzenlendi.

10.06.2012 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde ilk kez bir şiir şöleni düzenlendi.

Osmancık Belediyesinin tarafından "Kızılırmak Şiir Şöleni" adı verilen programda sahne alan Türkiye'nin önde gelen şairleri okudukları şiirlerle büyük beğeni topladı. Gecede hafta içerisinde hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli kilometre taşlarından şair Abdurrahim Karakoç da anıldı.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ayhan Yürüyen, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Levent Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, Hacıhamza Belediye Başkanı Hayati Bahçevan, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili ve şiir severler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Kızılırmak Şiir Şöleni'nin geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Marifet iltifata tabidir. Biz birinci Kızılırmak Şiir Şöleni dedik. Sizler ilgi gösterdikçe biz ikincisini, üçüncüsünü, dördüncüsünü, yüzüncüsünü yapacağız ve yapılacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönül insanı şairlerimize hoş geldiniz diyorum. Şairlerimizden birisi olan Bahaettin Karakoç gelemedi. Halkın duygularını, hislerini bazen taşlayarak, hicvederek ve överek dile getiren Abdurrahim Karakoç'un vefatı nedeniyle gelemedi. Bahaettin Karakoç şair ağabeyimize ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Sizin dertlerinizi, dile getiremeyeceğiniz duyguları gönlünde harmanlayarak dile getirdi" dedi.

Şiir dünyasının önemli isimlerinin bir araya getirildiği şölende Bestami Yazgan, Vahap Akbaş, Ahmet Efe, Mustafa Özçelik, Yusuf Dursun, Lütfü Şehsuvaroğlu, Mehmet Aycı, Cevat Akkanat, Kenan Yaşar, Osman Arslan, Ahmet Doğru okudukları şiirlerle ilçe halkına doyumsuz bir şiir ziyafeti sundular. Yaklaşık 2,5 saat süren program boyunca şiir dostlarına ziyafet sunan şairlere Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden şiir şöleni için gelen 12 şair ayrıca, program öncesinde Osmancık'ı gezdi. Tarihi Koyunbaba Köprüsü, Kandiber Kalesi, Koyunbaba Türbesi, İmaret ve Akşemsettin Camilerini gezen şairler, ilçeyi çok güzel bulduklarını dile getirdiler. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Dostlarından Şiir Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement