Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı Düzce Üniversitesinde Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı Düzce Üniversitesinde Yapıldı

Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı Düzce Üniversitesinde Yapıldı

Aysel Yılmaz'ın Koordinatörlüğünde yürütülen Düzce Gönül Elçileri tanıtım toplantısının 16. Düzce Üniversitesinde yapıldı

27.03.2013 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlimiz Valisi Adnan Yılmaz'ın Eşi Aysel Yılmaz'ın Koordinatörlüğünde yürütülen Düzce Gönül Elçileri tanıtım toplantısının 16. Düzce Üniversitesinde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu konuşmasında; "Bugün duygu doluyuz kıymetli hanımefendilerin ekip çalışması ile Gönül Elçileri Projesi toplantısındayız. Öğrencilerimiz de bu projelere katkı yapıp gönül bağı kuruyorlar. Hocalarımızla ve Sağlık Kültür Daire Başkanlarımız ile bu tür etkinlikler yapıyoruz. Toplum her kesimi ile gönül bağı kuruyoruz. Sayın Valimizin Eşinin himayelerinde ilimiz Gönül Elçileri listesinde hızla yükseliyor. Nufusa oranla ilk üçe girdik. Rakamlarda ise ilk ondayız. Proje için yaptıklarından dolayı hanımefendileri tebrik ediyorum. Gönül Elçilerinin tümünü kutluyorum. Bende Gönül Elçilerinden birisiyim sizde mutlaka kayıt yaptırın." İfadelerinde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Adnan Yılmaz konuşmasında; "Türkiye de seferberlik kampanyası aldı başını gidiyor. Depremi yaşayan Düzce bugün ayaklar üstünde duruyor. Üniversitemğiz var Gönül Elçileri olarak Şehit Ailelerini ve Sevgi Evlerini ziyaret edebiliriz. Ancak asıl olan hanımefendi Rektörü, Rektör Yardımcısı ve Dekanı olan bir üniversite de Düzce önde olmalıdır. Sayın Başbakanımızın Eşi Emine Erdoğan ve Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in himayelerinde iller bu konuda yarışıyor. Düzce'de Rektör, Rektör Yardımcısı ve Dekan Gönül Elçisi oldu. Akademik ve İdari Personel ve öğrenciler www.gonulelcileri.gov.tr adresine girip kayıt olun. Dersleri zayıf olan öğrenciye ders desteği verebilirsiniz. Koruyucu Aile kuracağız. 160 evladımız devlete emanet edilmiş. Bunları vatana millete hayırlı evlat yapmak amacındayız. Son ve genç iliz. Düzce yarışta ilk ona girmeli Valiliğimizin vizyonunda hedefimiz her alanda ilk ondur. Acıları 1999 depremlerinde yaşadık. Herkes bize Gönül Elçisi oldu. Bundan güç alalım şimdi biz Gönül Elçisi olalım.

Öğrenciler öğretim üyeleri Gönül Elçisi olabilirler. Onların katkısı ile bugün 13. Sıradayız. Dün 12. Sıradaydık. Hedefimiz ilk ondur. Emekli Müsteşarımız Galip Demirel geçen gün ziyaretinde bana Allah sevdiği kullarına hizmet etme fırsatı verir demişti. Bu 160 evladımızın bize ihtiyacı var. Bir günde yükselebiliriz. Üniversitemize ve gençliğimize güveniyorum." İfadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal İl Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Levent Arar, Gönül Elçiliği ve Koruyucu Aile konusunda sunum yaptı.

Aile İçi Eğitim Uzmanı Aliye Aslan Gönül Elçiliği ve Koruyucu Aile konusunda sunum yaptı.

Daha Sonra Cumhuriyet Başsavcısı Eşi Şule Solmaz konuşmasında; "Sivil katılım olarak adlandırılan gönüllü faaliyetler dayanışma ve paylaşma misyonunun getirdiği sorumluluklardan doğmuştur. Gönüllü faaliyetler birlik ve beraberliği artırır bu gerçeklerden hareketle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi hayata geçirilmiştir. Gönüllülük anne babası olmayan bir yavrumuzun karne sevincini paylaşmaktır. Kimsesizliğini ve muhtaçlığını hissettirmemektir. Karşılıksız sevmektir. İnsan hayatı sınırlıdır. Zenginlik maddi varlıklara sahip olma değil aksine yüce bir gönle sahip olmaktır. Gelin sizlerde bugün Gönül Elçisi oldum diyerek yola çıkın. Hepinize teşekkür ederim."

Daha sonra İlimiz Valisi Adnan Yılmaz'ın Eşi Aysel Yılmaz konuşma yapmak üzere kürsüye gelerek yaptığı konuşmada; " bu projenin 16. 'nın tanıtımına hoş geldiniz. Bu proje; koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme olup en önemli ayağı çocuklarımıza koruyucu aile bulmayı hedeflemektedir. Bir yavrunun anne baba özlemini yerine getirmenin mutluluğu hiçbir şeyle ifade edilemez.

Toplumumuzdan soyutlayamayacağımız yavrularımıza bir hafta sonu tatili bir bayram sevinci bir piknik zevki yaşatabiliriz. Bu durum kendisine değer verildiğini hissettirecektir. Kendisine bir hediye verdiğimiz zaman o çocuğumuzun özeli olacak, yaşantısında kısa da olsa güzel bir hatıra olarak anı bankasında kalacaktır. Sevilen çocuk güven duygusu içinde çevre ile uyum sağlayarak kolaylıkla sosyalleşir. Mesai sisteminde ki yaşamda ne kapabilecekler. Yetimhaneye terk edilen çocuklar geleceğe gönderilen sorunu çözülmemiş mektuplarımızdır. Onlar bir sınav veriyorsa bu sadece onların sınavı değildir. Onların sevgi ihtiyaçlarını gidermek bize de yarayacaktır. Koruyucu Aile nedir? Bu proje ülke genelinde iki yıl sürecektir.

Amacı sevgi evleri, çocuk evleri ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımıza sıcak bir ev ortamı sağlamaktır. Türkiye'de 0-18 yaş arasında yaklaşık 24 milyon çocuğumuz var bunun 14 bini devlet koruması altındadır. Düzce'de ise 160 çocuk sevgi evlerinde kalıyor. Bizde bunun için elçiye zeval olmaz misali Gönül Elçilerine ihtiyacımız vardır. Bu toplantıya katılımınız ile zaten bir gönüllülük hareketi başlattınız. Gönül Elçiliği toplumsal kalkınmada kaynaşmanın adıdır. Hiçbir yaptırımı olmayan aidatı bulunmayan yurt çapında başlatılan bir gönül işidir. Yavrularımızın kendilerinin çizmediği kaderlerinin içerisinde büyümelerinde kendilerine kulak vermektir.

Şu an hayatla ilgili bir sınav olsa soru şıklarından birinde kimsesiz çocuk yuvalarında yaşamak ister misin diye sorulsa nasıl yanıt verirdik. Kimsesiz çocuklar için çareler üretmeli koruyucu aile bulmalı yani gönül elçisi olmalıyız. Hayat her zaman sürprizlerle doludur.

Bugün sizi Gönül Elçisi olmaya davet ediyorum. Evet o çocuklar toplumun bir parçasıdır ve devlet onlara bakıyor. Evimize aldığımız bir çiçeğe yaptığımız güzel muamele nasıl müspet yankı buluyorsa bu çocuklar da bunları hak ediyor. Sözün kısası annesi karnında değil yüreğinde büyüyen bir çocuğa Koruyucu Aile bulmaya çalışmalıyız." İfadelerini kullandı.

Eşi kamuda çalışan, 2 kardeşe koruyucu aile olan Ayla – Mevlüt Polat misafirlere tanıtıldı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu "Gönül Elçileri Projesinin İlimizde tanıtılması, yaygınlaşması ve ilimizin katılım sıralamasında ilk sıralara taşınmasında gösterdiğiniz fedakar çaba ve emekleriniz için üniversitemiz adına teşekkür ederiz." Metnini içeren plaketi Sayın Aysel Yılmaz Hanımefendiye sunarak toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı Düzce Üniversitesinde Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement