Gönül İttifakı Gerçekleşmesi Yönünde Olumlu Açıklamalar Gelmektedir" - Son Dakika
Politika

Gönül İttifakı Gerçekleşmesi Yönünde Olumlu Açıklamalar Gelmektedir"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde ittifak tartışmalarına ilişkin, "Hem AK Parti'den hem MHP'den hem de bizden bu yönde resmi olmasa bile bir gönül ittifakı gerçekleşmesi yönünde olumlu açıklamalar gelmektedir.

05.09.2018 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde ittifak tartışmalarına ilişkin, "Hem AK Parti'den hem MHP'den hem de bizden bu yönde resmi olmasa bile bir gönül ittifakı gerçekleşmesi yönünde olumlu açıklamalar gelmektedir. Bunun Türkiye ve Türk milletinin hayrına olacağını düşünüyorum." dedi.

Destici, BBP Balıkesir İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2019 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimleri değerlendirdi.

Parti olarak, yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını belirten Destici, "Önümüzdeki yerel seçimlere BBP, tabii ki kendi adıyla ve amblemiyle katılacaktır. Bana 'Yerel seçimlerde ittifak var mı?' diye soruldu. Biz, Cumhur İttifakı'nın sadece 24 Haziran seçimlerine yönelik bir ittifak olmadığını, devletin bekası, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbalinin öncelenerek yapıldığını dile getirmiştik." diye konuştu.

Destici, yerel seçim hazırlıklarını birkaç ayda tamamlayarak, adaylarla sahada olacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Devletin üzerindeki ülkeye ve millete yönelik tehditler ortadayken elbette bu ittifakın sürdürülmesi konusundaki kararlılığımızı ortaya koyduk. Bu ittifakın şekli nasıl olur, ne zaman konuşulur bütün bunlarla ilgili şu anda atılmış somut bir adım yok. Hem AK Parti'den hem MHP'den hem de bizden bu yönde resmi olmasa bile bir gönül ittifakı gerçekleşmesi yönünde olumlu açıklamalar gelmektedir. Bunun Türkiye ve Türk milletinin hayrına olacağını düşünüyorum. Biz, bütün bunları kenara bırakarak bütün il ve ilçelerimizde yerel seçimlere kendi adaylarımızla katılacakmış gibi hazırlanıyoruz."

"Türk birliğini kurup problemleri çözmeliyiz"

Mağdur olan tüm kesimlerin yanında olduklarını, emeklilikte yaşa takılan mağdurların sorunlarını bildiklerini anlatan Destici, "Bu konunun, mutlaka emekliliği hak etmiş vatandaşlarımızın lehine bir çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin devlet bütçesini göz önünde tutarak, zarara uğramadan düzenlenmesi, hak kayıplarının oluşmaması ve haklarının iade edilmesi taraftarıyız. Bu konuda Meclise gelecek düzenlemeleri de inceledikten sonra kendi fikir ve düşüncelerimizi de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Türk dünyası için bir "Türk birliği" kurulması gerektiğine dikkati çeken Mustafa Destici, şunları kaydetti:

"Hep birlikte olursak 300 milyonluk Türk dünyası bir araya gelir ve Türk birliğini kurabiliriz. Bize Avrupa Birliği'nden hayır gelmeyeceğini en başından beri söylüyoruz. Bunun bir hayal tüneli olduğunu söylüyoruz. Şu anda zaten bizim AB üyeliğimiz, çok da gerçekçi gibi durmuyor. Çünkü AB, 80 milyonluk, arkasında 300 milyonluk Türk dünyasının olduğu, 2 milyara yakın nüfusu olan İslam dünyasının temsilcisi ve lokomotif ülke konumundaki Türkiye'yi kabul etmiyor. Çünkü aldığı anda Türkiye, oradaki söz sahibi ülkelerin başında gelecek. Sadece bu sebebin bile bizi almamaları için bir kriter olduğunu düşünüyorum. Artık orada boşuna beklememeli ve Türk birliğini kurup problemleri çözmeliyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gönül İttifakı Gerçekleşmesi Yönünde Olumlu Açıklamalar Gelmektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement